Tomi Kidnek nem sikerült, kikapott Sumenovtól

<p>Kovács Kid Tamás technikai K. O.-val kikapott a kazah Bejbut Sumenovtól a San Antonió-i félnehézsúlyú ökölvívó vb-címmeccsen, ezzel elszenvedte pályafutása első vereségét. Kid élete nagy lehetőségeként készült az összecsapásra, de ellenfelének első ütése megpecsételte a sorsát.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

„Minden rendben volt, amíg nem talált el” – foglalta össze tömören az Új Szónak a meccs lényegét Kovács Tamás, aki ma érkezik haza Amerikából. A galántai ökölvívót címvédő ellenfele az első menet vége előtt 14 másodperccel földre küldte egy balhoroggal. „Rögtön az első hibámat kihasználta, és állcsúcson talált. Utána már nem tudtam kitisztulni, ez az ütés döntötte el a mérkőzést” – magyarázta lapunknak Kovács, aki a taktikájáról is mesélt: „Az volt a terv, hogy az első négy-öt menetben megpróbálom távol tartani magamtól, fürgébb, ügyesebb leszek nála. Ez eleinte elég jól is ment, de aztán jött az a végzetes ütés.”

A WBA szervezet övéért rendezett találkozón Tomi Kidre a második menetben is számolni kellett, tíz másodperccel a harmadik menet vége előtt pedig Sumenov egy jobbhoroggal harmadszor is földre küldte Kovácsot. A bíró így leléptette a 36 éves öklözőt, aki 24. profi meccsén kapott ki először.

Sumenov flegmán vette tudomásul, hogy megvédte vb-címét, amit 2010 januárja óta birtokol.

Kid a hivatalos honlapján is közzétette gondolatait a mérkőzésről: „Fáradt vagyok, de meg is könnyebbültem. Sajnos, nem sikerült, pedig nagyon, nagyon szerettem volna győzni. Óriási lehetőség volt. Tudtam, hogy ellenfelemnek kemény ütései vannak, próbáltam gyors és pontos lenni. Sajnálom, hogy nem sikerült. Ha arra gondolok, mennyit dolgoztam ezért, sajnálom, hogy nem tudtam élni a lehetőséggel. Ez az első vereségem, egyszer ennek is el kellett jönnie. Senki sem legyőzhetetlen. Másrészt boldog vagyok, hogy volt egy esélyem, s ebben a ringben állhattam. Rettentően kemény csata volt, de mindent beleadtam. Meg szeretném köszönni a szurkolóimnak, hogy mellettem álltak és erőt adtak. Értük is harcoltam.”

A sikertelen mérkőzés utáni csalódottság még tegnap is érezhető volt Kovács Tamáson. „Szerintem teljesen normális, hogy szomorú vagyok. Mindenki győzni akar, nekem nem sikerült. Most el vagyok keseredve, másrészt azt is tudatosítottam, mennyi mindenen kell javítani. Megyünk tovább” – mondta lapunknak Kid.

Az amerikai szaksajtó eközben azzal foglalkozik, mi vár Sumenovra a közeljövőben – a Tomi Kid elleni sikert amolyan kötelező győzelemként kezelik. Az IBF szervezet félnehézsúlyú világbajnoka, az amerikai Bernard Hopkins azonban jelezte, szívesen vívna egy címegyesítő mérkőzést Sumenovval, ahol – amint azt egyes ökölvívással foglalkozó oldalak megjegyezték – végre tényleg kiderülne, mennyire erős Sumenov.

„Már sokszor elmondtam, minden címet szeretnék egyesíteni. Állok elébe a Hopkins elleni csatának” – jelentette ki Sumenov a Kid elleni meccs után, amelyet röviden így értékelt: „A srác nagyon defenzív volt, nehéz volt elkapni. Nagyon örülök, hogy győztem, és visszatértem a hosszú hallgatás után.”

Sumenov úgy érzi, első vb-címmeccse óta sokat fejlődött. „Amikor először bokszoltam vb-övért, még nem álltam készen a harcra. Azóta viszont sokat edzettem, új dolgokat tanultam, sokszor meg is sérültem az új technikák gyakorlása közben. Kifejlesztettem a saját stílusomat, és ma minden korábbinál magabiztosabb vagyok” – nyilatkozta a 30 éves kazah öklöző. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?