Tokió 2020 – Szilágyi Áron parádés vívással a nyolc között férfi kardban, Szatmári kiesett

Szilágyi Áron

A kétszeres címvédő Szilágyi Áron parádés vívással bejutott a legjobb nyolc közé a férfi kardozók szombati egyéni versenyében a tokiói olimpián.

London és Rio de Janeiro bajnoka második asszójában 15–7-re bizonyult jobbnak az öt éve negyedik iráni Mojtaba Abedininél, a folytatásban pedig egy másik iráni, Ali Pakdaman vár rá, aki a 32 között Szatmári Andrást búcsúztatta.

A negyeddöntők 8.55-kor kezdődnek. Az elődöntős-döntős programra közép-európai idő szerint 12 órától kerül sor.

Hidegzuhany: Szatmári András kiesett a 32 között

A 2017-ben világbajnok, 2019-ben vb-ezüstérmes Szatmári András meglepetésre 15–12-re kikapott az iráni Ali Pakdamantól, és Decsi Tamáshoz hasonlóan kiesett a 32 között a férfi kardozók szombati egyéni versenyében a tokiói olimpián.

A 28 éves, éremesélyesként számon tartott magyar versenyző jól kezdett a 30 éves teheráni ellen, aki ugyan végig tartotta vele a lépést, de egyenlíteni sokáig nem tudott. Az MTK vívója több egylámpás találattal szépen gyűjtögette a pontokat, a pihenő előtt is egy gyönyörű tussal alakította 8-5-re az állást.

A szünetet követően is ő irányított, de 10–7 után fordulat állt be a mérkőzésen, az ázsiai rivális transzba került, sorra adta a tusokat, miközben az ötkarikás újonc Szatmári nem találta a korábbi ritmust. Kisvártatva 14–12 lett az állás Pakdaman javára, ráadásul ekkor a magyart ápolni is kellett, mert fájlalta a jobb kézfejét, amellyel vív. Folytatta a küzdelmet, amely azonban már csak egy találatig tartott.

„Önmagam ellenfele voltam, és rosszul jöttem ki belőle – értékelt szomorúan, a könnyeivel küszködve Szatmári András. – Tudtam, hogy ha jól vívok, megnyerem a versenyt, viszont ha rosszul, akkor kikapok az első ellenfelemtől. És most nem vívtam jól, úgyhogy csak magamnak köszönhetem a kiesést.”

Az MTI kérdésére kifejtette: ismerte Pakdamant, számított rá, hogy küzdős, nehéz asszó vár rá.

„Még egyelőre keresem a hibát. Nem éreztem nyomást, a felkészülés is rendben volt, tehát csak magamat tudom hibáztatni. 10–7-re még vezettem, úgy mentem fel a második félidőre, hogy megnyomom és elveszem a maradék kedvét is, de sajnos nem sikerült. Ahelyett, hogy elkezdtem volna vívni, igazából csak felraktam a kardomat a pástra, és ez ezen a szinten kevés” – fogalmazott a magyar vívó.

Hozzátette: a keze rendben van, nem komoly a sérülés, és bízik abban, hogy a csapatversenyre ki tudja magát pihenni.    

A döntős program 12 órakor kezdődik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?