Titkolják a brazil sztár fizetését?

„Nagyon örülök annak, hogy sikerült megegyeznem a Milannal, mert régi álmom volt, hogy kipróbáljam magam az olasz bajnokságban. Alig várom, hogy a városi derbin összemérjem magamat nagy barátommal, az Interben játszó Ronaldóval.

„Nagyon örülök annak, hogy sikerült megegyeznem a Milannal, mert régi álmom volt, hogy kipróbáljam magam az olasz bajnokságban. Alig várom, hogy a városi derbin összemérjem magamat nagy barátommal, az Interben játszó Ronaldóval.” Ezek voltak Rivaldónak, a friss világbajnok brazil válogatott klasszisának első szavai, miután – közép-európai idő szerint – szombat éjjel aláírta szerződését, amelynek értelmében pályafutása következő három évét a piros-fekete csapatnál tölti majd. A Barcelona által „szabadon hagyott” csatár negyvennyolc órán át tárgyalt Brazíliában a Milan küldöttségével, és bár többször is úgy tűnt, hogy a feleknek nem sikerül megegyezni, végül tető alá hozták a kontraktust.

„A Milan ugyanolyan erős csapat, mint amilyen a Barcelona volt, ráadásul Milánóban világbajnokhoz méltó bánásmódban részesülhetek – nyilatkozta Rivaldo, aki azt is elárulta, hogy nem csinál kabinetkérdést a mezszámából: – Nem ragaszkodom a tízes számú mezhez, az a fontos, hogy a Milanban játszhatok és az olasz bajnoki címért küzdhetek.” (Olasz források egyébként úgy tudják, hogy a klub megkérte brazil játékosait – Didát, Roque Júniort és Serginhót –, hogy segítsenek Rivaldo meggyőzésében.)

A hírek szerint egyébként Rivaldo megszerzését elsősorban Silvio Berlusconi, a klub tulajdonosa, Olaszország miniszterelnöke erőltette, aki ragaszkodott hozzá, hogy a klub mindenképpen igazoljon le egy szupersztárt az új idény rajtjára. (Mint ismeretes, a pénzügyi válság miatt az olasz együttesek ezen a nyáron alig-alig mozogtak a piacon, tulajdonképpen Rivaldo az egyetlen igazi nemzetközi csillag, aki most érkezett a Serie A-ba.)

„A brazil klasszis megszerzésének köszönhetően egyértelműen a bajnoki cím esélyesei közé kerültünk – nyilatkozta vasárnap Paolo Maldini, a Milan csapatkapitánya, az olasz válogatottsági rekorder. – Akármennyibe került, megérte megvenni, mert a világ labdarúgásában kevés olyan futballista van, mint ő. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra Milánó lesz az olasz futball fővárosa.”

A Milan honlapján egyébként a klub közölte, hogy Rivaldo 3 évre évi nettó 4 millió euróért igazolt a csapathoz, és hogy valószínűleg csütörtökön érkezik meg Olaszországba, s kezdi meg felkészülését Carlo Ancelotti vezetése alatt. (Érdekes, hogy Franco Sensi, a Roma elnöke szerint Rivaldo fizetése „irreálisan alacsony”, és a Milan megtéveszti a közvéleményt.)

A városi rivális Interrel kapcsolatos hír, hogy Massimo Moratti klubelnök szerint sikerül egyre közelebb kerülnie Alessandro Nestához. A Lazio ugyan kevesli a 25 millió eurót plusz a török Emrét, ám Moratti hajlandó lenne 28 millióig emelni az ajánlatot.

Hétfő este 19 órakor lejárt a határidő, és a jelentős pénzügyi gondokkal küzdő két A-ligás, illetve a hat B-ligás klubnak be kell mutatnia a megfelelő bankgaranciákat ahhoz, hogy leadhassák a nevezésüket a 2002/2003-as bajnokságra.

A nyolc egyesületből a Roma helyzete a legmegnyugtatóbb, a „farkasok” ugyanis máris rendezték 3,3 millió eurós tartozásukat a ligának. A másik elsőosztályú csapat, a Lazio, valamint a Fiorentina és a Verona a játékosainak tartozik, ám közülük az előbbi kettő meglehetősen nagy, a tavalyi bevételeket is meghaladó összeggel. Valamivel kényelmesebb helyzetben van a Genoa (tartozása 800 000 euró), a Messina (3 millió), a Napoli (7 millió) és a Palermo (5 millió). A bajban lévő csapatok közül a Fiorentina helyzete a legreménytelenebb, ám Vittorio Cecchi Gori tulajdonos kétségbeesett lépést tett: hétfőn délelőtt átadta csaknem teljes ingatlanvagyonát egy banknak, hogy az így nyert 60 millió euróból megmentse a klubot, amelynek 22 millió euró friss tőkére lenne szüksége a csőd elkerüléséhez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?