Tisztes távolságban az ellenfelek

Lenyűgöző versenyzéssel, különösebb megerőltetés nélkül nyerte a komáromi kajaknégyes egyetlen olimpiai főpróbáját a csehországi Račicében rendezett Vk-viadalon. Tapasztalatait Soós Tibor, az egység edzője osztotta meg olvasóinkkal.

A račicei célban, balról: Juraj Bača, Vlček Erik, Riszdorfer Mihály és RichárdČTK-felvételLenyűgöző versenyzéssel, különösebb megerőltetés nélkül nyerte a komáromi kajaknégyes egyetlen olimpiai főpróbáját a csehországi Račicében rendezett Vk-viadalon. Tapasztalatait Soós Tibor, az egység edzője osztotta meg olvasóinkkal.

Milyen benyomást tett a K4-es versenyzése arra, aki amúgy is naponta látja védenceit?

Megnyugtató volt az ezer méteren, vagyis az olimpiai távon elért idő és az, ahogyan csapatunk legyőzte a németeket. Nem az Európa-bajnokságon kudarcot vallott négyest, hanem a tavalyi vb-egységet. Könnyedén nyertek a fiúk, ki sem evezték magukat. Versenyzésükben azonban még láttam hibákat, már beszéltünk is róla, s lesz mire visszatérnünk.

Az ezren elért 2:55,03-as idő egy másodperccel jobb, mint a tavalyi račicei eredmény. A szkiniászi olimpiai pályán milyen időt vár a fiúktól?

Račicéről tudni kell, hogy homokos és lassú a vize. Szkiniászban gyors versenyre számítok, s a győztes egységnek 2:50 perc körüli időt kell eveznie. Ám az is igaz, hogy kajak-kenuban az időeredmény a pályától is nagyban függ, inkább csak edzési összehasonlításul szolgál. Komolyabb következtetések aligha vonhatók le belőle. Az olimpiai pályán teljesen mindegy, hogy mennyi ideig tart a táv megtétele, számunkra az elsődleges a jó helyezés lesz. Többször elmondtuk már: éremért utazunk Athénba, de titokban ennél többre vágyunk.

Mit árultak el magukról az ellenfelek?

Nem sokat, közelünkbe sem kerültek. A tavalyi vb-bronzérmes németek végeztek a második helyen, nagyobb különbséggel leszakadva, mint Gainesville-ben. A legutóbbi vb-döntősök közül indultak még a fehéroroszok, de hiányoztak a lengyelek, a bolgárok, a norvégok és a magyarok is.

Ötszázon is nyert az egység. Csak edzésnek szánták az indulást vagy jelzésértéke is van?

A lenyűgöző egy kilométer után fél távon nem úgy ment a hajó, mint máskor, de ez érthető, hiszen idén az ezer méterre figyelünk. Rutingyőzelmet arattak a fiúk, és eggyel több éles versenyt mentek az olimpia előtt. Többször már úgy sem lesz rá alkalmunk a következő két hónapban.

Mivel folytatódik a felké-szülés?

Hétfőn regenerációval és pihenéssel telt el a nap. Keddtől már otthoni, megszokott környezetben volt edzésünk. Július közepén még egyszer elmegyünk Račicére, csak az a kérdés, hogy egy vagy két hétre. Augusztus huszadikán, valószínűleg Budapestről repülünk az athéni olimpiára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?