Thrillerek – szakadó esőben

<p>A Real Madrid és a Borussia Dortmund mellett kiharcolhatta volna a legjobb tizenhat közé jutást az Arsenal is, amely háromgólos előnyt tékozolt el az Anderlecht ellen. De thriller volt Torinóban is.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Két csapat biztosította be helyét a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligája keddi játéknapján. Az egyik a Real Madrid, amely hazai pályán is legyőzte a Liverpoolt (1:0). A legtöbb beszédtémát az adta a szurkolóknak, hogy Cristiano Ronaldo nem tudta beérni a BL-örökranglistát vezető Raúlt. A portugál tízszer próbálkozott kapura lövéssel a Poollal szemben, de gólt nem sikerült elérnie, így továbbra is Raúl az első a listán (71 góllal), őt követi Ronaldo (70) és Messi (69).

A Liverpoolról kevesebb szó esik, ami nem csoda: halvány, csalódást keltő a vörösök idei teljesítménye. Az utolsó három mérkőzésüket elveszítették a BL-ben, s ha nincs az első körben aratott „utolsó perces” győzelmük a Ludogorec ellen, most szégyenszemre 1 pontjuk lenne. Brendan Rodgers egyébként Madridban, némileg váratlanul, majdhogynem a tartalékcsapatot küldte pályára: Borini, Markovics, Can, Leiva, Manquillo – csak néhány név azok közül, akik a Premier League-ben rendre a kispadot koptatják. Ahol ezúttal Gerrard és Balotelli is ott ült. „Az utolsó két meccsünket megnyerjük, és továbbjutunk” – jelenleg ez az uralkodó liverpooli nézet az esélyeket illetően.

„Mérges”

és „kiábrándító”

A másik továbbjutónk a Borussia Dortmund, amelyből mintha kettő lenne idén. A BVB a bajnokságban számlált 2-1-7-es mutatójával a 17., kiesőhelyen szerénykedik, a Bajnokok Ligájában viszont szárnyal. A Galatasaray elleni kiütéses idegenbeli győzelmet (4:0) hazai követte (4:1), és a nagy különbségű sikerekkel a Dortmund beállította a Juventus 1995/96-os idényből származó rekordját. A Dortmund a második gárda, amely az első négy forduló után százszázalékos mérleggel és +12-es gólkülönbséggel áll a csoportban.

Elszalasztotta a továbbjutást viszont ugyanebből a csoportból az Arsenal, pedig az angolok egy Anderlecht elleni győzelemmel már hátradőlhettek volna. A 60. percig úgy tűnt, hogy ezzel nem is lesz semmi gond, a londoniak 3:0-ra vezettek. Aztán jött a belga henger, a vendégek eksztázisban futballozva sorra lőtték a gólokat, s végül 3:3-mal zárult a találkozó. „Mérges” és „kiábrándító” – ezeket a szavakat emelte ki a brit sajtó az Arsenal teljesítményét értékelő Arséne Wengertől. A francia tréner szerint egyrészt a fáradtság, másrészt a játékosok koncentrációs problémái járultak hozzá a kínos eredmény kialakulásához. Ettől függetlenül az Arsenalnak a hátralévő két forduló során elég 1 pontot szereznie a továbbjutáshoz.

Sokba kerülhet Vidal hibája

A játéknap másik thriller-hangulatú mérkőzését Torinóban játszották – ott is szakadó esőben. A kiélezett csoportban (amelynek másik keddi mérkőzésén az Atlético Madrid 2:0-ra nyert Malmőben) nagy volt a tét. A Juventus–Olimpiakosz mérkőzés után egy esetleges vereséggel a Juventus szinte biztosan búcsúzott volna a csoportkört követően. A második félidőben volt is egy pillanat, amikor a torinói szurkolók lefagytak, a 61. percben N’Dinga fejesgóljával a görögök megszerezték a vezetést (1:2). Néhány perccel később viszont ismét a Juventusnak állt a zászló (3:2), sőt, a 94. percben kétgólossá is tehették volna a sikert a zebrák, de Arturo Vidal tizenegyesét Roberto bravúrral védte. 3:2 vagy 4:2 – nem mindegy! Így a két csapat közötti összevetésben a görögországi mérkőzést 1:0-ra megnyerő Olimpiakosz áll jobban – azonos pontszám esetén ez még döntő lehet.

Öldöklő harc a második helyért

S végül ejtsünk szót a C csoportról is, ahol a Leverkusen a szentpétervári győzelmének köszönhetően ellépett a csoport többi tagjától, folytatva a német csapatok idei bravúros BL-szereplését. A második helyért öldöklő harc várható, újra képbe került ugyanis a Benfica is, amely 1:0-ra verte odahaza a Monacót (ez volt az első gól, amit idén a franciák kaptak a BL-ben).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?