Teljes biztonságban

Kirkland/Provo. Amerikában tartózkodó szkovákiai magyar atlétákat kérdeztünk arról, miként élik át az iraki háború első óráit, mennyire érzik magukat biztonságban? E-mailon érkezett gyors válaszaikat az alábbiakban olvashatják.

Kirkland/Provo. Amerikában tartózkodó szkovákiai magyar atlétákat kérdeztünk arról, miként élik át az iraki háború első óráit, mennyire érzik magukat biztonságban? E-mailon érkezett gyors válaszaikat az alábbiakban olvashatják.

PROTIČ KRISZTINA pozsonyi középtávfutónő, a kirklandi (Washington állam) Nortwest College hallgatója: „Kirkland – Seattle elovárosa – semmiképpen nem nevezhető a katonai hadműveletek bástyájának. Tagadhatatlan viszont az itteniek mindenütt érezhető idegessége, feszültsége. Szinte mindenki a híreket figyeli. Számos családnak van olyan közeli hozzátartozója, rokona, aki résztvesz az Irak elleni háborúban. A katonai akcióval kapcsolatban megoszlik az emberek véleménye – attól függően, hogy Bush elnök, vagy a demokraták híveihez tartoznak-e. Naponta több háborúellenes tüntetés zajlik a városban. Engem a háború csak közvetve érint, én is figyelem a híreket, azokat is, melyek Európából érkeznek. Főleg az érdekel, hány európai ország támogatja az USA akcióját. Egyelőre teljes biztonságban érzem magam. Az esetleges terrortámadások – melyektől az itteni emberek annyira tartanak – inkább a nagyvárosokat, így Washingtont és New Yorkot, vagy a hadműveleti központokat fenyegetik, a itteni, nyugati partvidéket nem annyira...”

SZMUDA ÁRON lévai távol- és hármasugró, a provói egyetem hallgatója: „Nálunk minden maradt a régi. Talán azért, mert Provo elég kicsi (biztonságos) egyetemi város, és az emberek úgy érzik, hogy közvetlen veszély – összehasonlítva a kulcsfontossagú településekkel – nem fenyeget. Mindenki éli tovább a hétköznapjait, ugyanúgy, mint azelőtt, talán kicsit jobban figyelve a sajtót és a tévét. Elég biztonságban érzem magam, lehet hogy, ha máshol lennék, már lenne a véleményem is, de mint már említettem: Provóban mindenki biztonságban érzi magát. Az interneten elolvasom a legfrissebb híreket, de nincs sok időm, hogy a háborúról elmélkedjek. Mert elég gyosan zajlik a hétköznapi élet, és elég sok a tennivaló is.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?