Tehetetlenül a kispadon

Érthetően lehangolt volt az elvesztett UEFA-kupa-találkozó után László Csaba, a Ferencváros vezetőedzője. Dicséretére válik, derekasan állta a tollforgatók rohamát.

Rósa Dénes (jobbról) volt a zöld-fehérek egyik legjobbjaSomogyi Tibor felvételeMi döntött a kulcsfontosságú összecsapáson?

Az, hogy az első gól, de főleg a szünet után érthetetlen módon visszaálltunk, pedig ez nem volt a taktika része. Pontosan azt csináltuk, amit nem volna szabad, és ami ellen azóta küzdök, hogy idejöttem: keresztbe, hátrafelé játszottunk. A félpályánál üresen álló futballista nem adhatja haza a labdát, meg kell próbálnia előre játszani, de mi nem ezt tettük. Azon ritka esetek egyike állt elő, amikor tehetetlennek éreztem magam a kispadon. Persze mondhatjuk, hogy nem volt szerencsénk, de a szerencséért tenni kell valamit, fel kell vállalni a nyílt játékot, mert nem lehet örökké Fortunára hivatkozni. Ha kiesünk, emelt fővel tesszük, mert egyik meccsünkön sem játszottunk rosszul. Bár közeledik a karácsony, ennyi ajándékot, amennyit ma kínáltunk, nemzetközi szinten nem lehet adni az ellenfélnek.

Alaposan felkapta a vizet, amikor svájci kollégája saját védenceit méltatta.

Természetes, hogy Gross úr dicséri az övéit, de ha a szünetig értékesítjük a lehetőségeinket, 3:0 után már összecsomagolhatta volna a csapatát.

Két tizenegyest kihagytak, miért Szűcsot jelölte a második büntető végrehajtójának?

Nem én jelöltem ki Lajost, az ő döntése volt, hogy vállalja. Nincs igazi tizenegyesrúgónk, pontosabban hárman-négyen is vannak: Szűcs, Huszti, Lipcsei... Most Szűcs vállalkozott, elrúgta, kihagyta, nincs mit tenni. Előfordult már mással is...

Huszti Szabolcs ismét gyengélkedett, mi az oka látványos formahanyatlásának?

Ezt csak ő tudná megmondani. Hiába magyarázom neki, hogy fiatal, tanulnia kell, s egy ideig még maradjon az Üllői úton. Szabolcs menedzserére hallgatva azt tervezi, hogy már januárban külföldre szerződik.

Télen milyen változásokat tervez a keretben?

Nyáron Gera, Dragóner és Tököli távozásával egy meggyengült Fradit vettem át. Többen megmosolyogtak, miután javaslatomra leigazoltuk Bajevszkit, Vágnert és Tőzsért. Aztán mindhárman bizonyítottak. Ha rajtam múlna, több játékost is elküldenék, és persze szeretnék erősíteni is. Sajnos, jelenleg úgy tűnik, anyagi gondjaink miatt egyikre sem lesz módom.

Miért nincs még szerződés?

Budapest. A Ferencváros múlt heti elnökségi ülésén megerősítették és felhatalmazták a klub elnökét, Furulyás Jánost, hogy a klub megvételére pályázó két befektetői csoport közül az ír érdeklődővel írja alá a megállapodást a svájcival szemben. Amint tegnapi számunkban írtuk, elvileg tehát a Fradi az írek kezébe került, a szerződés egyelőre azért nem született meg, mert az Üllői úti létesítmény egy kéthektáros területének a vagyonkezelői jogával még nem rendelkezik a klub. (o-o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?