Tart a címvédő botladozása

Szaitama/Tegu/Puszan. Újabb bravúrt ért el Szenegál miután az A-csoport második fordulójában tegnap pontot rabolt Dániától. Tovább tart a világbajnok Franciaország botladozása: megfogyatkozva csak gól nélküli döntetlent ért el Uruguay csapatával. Az E-csoportban Kamerun egyetlen góllal legyőzte Szaúd-Arábiát.

Emberhátrányban is rohamozott a címvédő francia válogatott az Uruguay elleni találkozón, Corini kapus hárítja Desailly fejesétČTK/EPA-felvételA-CSOPORT

DÁNIA–SZENEGÁL 1:1 (1:0). Góllövők: Tomasson (16. – 11-esből), ill. Diao (52.). Játékvezető: Carlos Batres (guatemalai), az egyik asszisztense a magyar Székely Ferenc volt, 43 500 néző. Sárga lap: Sand, Tomasson, Helveg, Poulsen, ill. Fadiga, Diao. Kiállítva: Diao (80.). DÁNIA: Sörensen–Helveg, Henriksen, Laursen, Heintze–Rommedahl (89. Lövenkrands), Gravesen (62. Poulsen), Töfting, Gronkjaer (50. Jörgensen)–Sand, Tomasson. SZENEGÁL: Sylva–Daf, Diatta, Sarr (46. S. Camara, 82. Beye), Coly, P. M. Diop–Fadiga, Diao, P. B. Diop, Mo. Ndiaye (46. H. Camara)–Diouf. A korai gól nagy iramot ígért, de az első félidőben ritkán forogtak veszélyben a kapuk. A fegyelmezetten védekező dánok könnyedén megszűrték az erőtlen szenegáli akciókat. Térfélcsere után egy látványos kontrából egyenlítettek az afrikaiak, majd továbbra is ők játszottak mezőnyfölényben, de rendre hibáztak a döntő pillanatokban. A hajrára megfogyatkoztak a szenegáliak, s ezután már csak az eredmény – és az egy pont – megtartására törekedtek.

FRANCIAORSZÁG–URUGUAY 0:0. Játékvezető: Rizo (mexikói), 44 ezer néző. Sárga lap: Petit, ill. Garcia, Abreu, Romero, Dario Silva. Kiállítva: Henry (25.). FRANCIAORSZÁG: Barthez–Thuram, Leboeuf (15. Candela), Desailly, Lizarazu–Wiltord (90. Dugarry), Vieira, E. Petit, Micoud–Trezeguet (81. D. Cissé), Henry. URUGUAY: Carini–Lembo, Montero, Sorondo–Varela, Garcia, Romero (71. De Los Santos), D. Rodriguez (72. Guigou)–Recoba–Dario Silva (60. Magallanes), Abreu. Mindössze gól nélküli döntetlenre futotta a világbajnok erejéből, s továbbra is fenyegeti a korai búcsú veszélye. Küzdelmes, kemény, helyenként durva mérkőzésen született olyan döntetlen, amely egyik csapatnak sem jó. A címvédő franciáknak, akik a 25. perctől emberhátrányban játszottak, több helyzetük volt, de Carini bravúrosan védett. Henryt a mexikói bíró egy becsúszás után szigorúan állította ki. Lemerre kapitány játékosai megfogyatkozva is rohamoztak, Petit 10 perccel az első félidő vége előtt szabadrúgásból a kapufát találta el. Szünet után is folytatódtak a francia támadások, de egyre több uruguayi helyzet is adódott. A ráadás percei sem maradtak izgalom nélkül. Előbb Lizaraz- Wiltordot ugratta ki a 16-oson belül, de az utolsó pillanatban Sorondo közbelépett. Gyors ellentámadásból Magallanes lövését Barthez lábbal mentette, majd Desailly fejelt mellé. A franciáknak az utolsó csoportkörben mindenképpen le kell győzniük Dániát, ha meg akarnak menekülni attól a szégyentől, hogy világbajnokként még a tizenhat közé sem jutnak be.

Korábbi mérkőzések: Uruguay–Dánia 1:2, Franciaország–Szenegál 0:1.

A csoport állása:

1. Dánia 2 1 1 0 3:2 4

2. Szenegál 2 1 1 0 2:1 4

3. Uruguay 2 0 1 1 1:2 1

4. Franciaország 2 0 1 1 0:1 1

A folytatás – június 11., 8.30: Dánia–Francaiország, Szenegál–Uruguay.

E-CSOPORT

KAMERUN–SZAÚD-ARÁBIA 1:0 (0:0). Góllövő: Eto?o (65.). Játékvezető: Hauge (norvég), 50 ezer néző. Sárga lap: Wome, ill. Al-Jami. KAMERUN: Boukar Alioum–Geremi, Song, Kalla, Tchato–Lauren, Foe, Ngom Kome (46. Olembe), Wome (83. Njanka)–Eto`o, Mboma (73. Ndiefi). SZAÚD-ARÁBIA: Ad-Dáje–Al-Dzsohani, Tákar, Suliman Zubromawi (71. Gaman Ad-Doszari), Szolajmani–Ibrahim Al-Sahrani, Fouzi Ad-Sehri, As-Khathran (85. Nur), At-Temjat, Abdullah Al-Waked Al-Sahrani–Obaid Ad-Doszari (35. Al-Haszran Al-Jami). A németektől elszenvedett 8:0-s vereség után elszántan lépett pályára a szaúdi együttes, s agresszív letámadással meglepte az afrikai kontinensbajnokot. A kameruniak kényelmesen játszottak, mintha nem hitték volna el, hogy akár ki is kaphatnak. A második félidőben aztán feljavultak, s ha nehezen is, de hozták a várt győzelmet.

Korábbi mérkőzések: Németország–Szaúd-Arábia 8:0, Kamerun–ĺrország 1:1, Németország–ĺrország 1:1.

A csoport állása:

1. Németország 2 1 1 0 9:1 4

2. Kamerun 2 1 1 0 2:1 4

3. ĺrország 2 0 2 0 2:2 2

4. Szaúd-Arábia 2 0 0 2 0:9 0

A folytatás – június 11., 13.30: Kamerun–Németország, Szaúd-Arábia–ĺrország.

A franciák negatív csúcsa

A francia válogatott Szenegállal szembeni 0:1-e és a Uruguay elleni 0:0-ja negatív csúcsot jelent a világbajnokságok történetében. Korábban ugyanis még soha nem fordult elő, hogy a címvédő az első két meccsén csupán egyetlen pontot szerzett volna. Arra is csak egyszer volt példa, hogy a négy évvel korábbi aranyérmes eredménytelennek bizonyult 180 perc alatt: 28 éve a brazilok két gólnélküli döntetlennel kezdtek, de aztán továbbjutottak, s negyedikek lettek. (MTI)

A MAI MŰSOR

8.30: Svédország–Nigéria (F-csoport – második forduló, játékvezető: Ortube, bolíviai); 11.00: Spanyolország–Paraguay (B-csoport – második forduló, játékvezető: Ghandour, egyiptomi); 13.30: Argentína–Anglia (F-csoport – második forduló, játékvezető: Collina, olasz). Mindhárom mérkőzést élőben közvetíti az m1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?