Német–magyar – Rossi: a második félidőben eltűntünk a pályáról

Marco Rossi

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a németektől elszenvedett szombati 5–0-s vereség során a csapat az első félidőben elfogadható teljesítményt nyújtott, a másodikban viszont „eltűnt a pályáról".

A Nemzetek Ligája A divíziójának első fordulós düsseldorfi meccsén a félidőben egygólos előnyben lévő vendéglátók a szünet után további négy gólt szerezve győztek kiütéssel, az olasz szakember szerint azonban ennek nem taktikai okai voltak.

„A második félidő miatt szégyellnünk kell magunkat. Nehéz megmondani, hogy pontosan mi történt, mert az első félidőben olykor jól csináltuk, amit elterveztünk, de persze ott is hibáztunk két-három alkalommal, és ezekből a németeknek voltak is helyzeteik” – nyilatkozta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Rossi. 

A szövetségi kapitány hozzátette, a szünet után a magyarok nagyon sok labdát adtak el, a párharcok többségét elveszítették, a hazaiak második gólja után pedig „egyszerűen eltűntünk a pályáról”.

„Mindig mondtam, hogy Németországtól ki lehet kapni. Ha nullára veszítünk, az már baj, de ha 5–0-ra, az szégyen. Az első számú felelős én vagyok, utánam pedig következnek a játékosok” – jelentette ki.

A 60. születésnapját hétfőn ünneplő Rossi az MTI érdeklődésére azt mondta, nem lesz könnyű feladat ezután felkészíteni a játékosokat a Puskás Arénában kedd este sorra kerülő bosnyákok elleni találkozóra.

„Mindössze három nap áll a rendelkezésünkre, ebből a holnapi a regenerációra megy majd rá. Mindenekelőtt az lesz a legfontosabb, hogy mentálisan rendbe jöjjenek, mert annak, hogy ilyen arányú vereséget szenvedtünk, legfőképp a második félidei teljesítmény volt az oka” – nyilatkozta. 

A győztes németeket irányító Julian Nagelsmann nem győzte dicsérni az övéit, ugyanakkor elmondta, az első félidőben két olyan tízperces időszak volt, ami számukra gyengébben sikerült.

„Összességében szuper volt látni, hogy milyen sok helyzetet alakítottunk ki, s bár néhányszor a befejezés nem sikerült, egy ilyen eredmény és a közönségszórakoztató játék miatt nincs okunk az elégedetlenkedésre” – fogalmazott.

A magyar válogatott kedden 20.45-kor játszik a bosnyákok ellen, az M4 Sport azt a találkozót is élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?