Tamarka nincs a tiltott szerek listáján

A legsikeresebb szlovák olimpiai sportág stílszerűen egy hajót választott legjobbjai díjazásának helyszínéül. A 2007-es év legeredményesebb víziszlalomozói a Duna ligetfalui oldalán horgonyzó Loď Caféban színielőadás kíséretében vehették át a trófeákat.

A legsikeresebb szlovák olimpiai sportág stílszerűen egy hajót választott legjobbjai díjazásának helyszínéül. A 2007-es év legeredményesebb víziszlalomozói a Duna ligetfalui oldalán horgonyzó Loď Caféban színielőadás kíséretében vehették át a trófeákat.

Az egyes kategóriákban nem született meglepetés, vadvízi kajak-kenuban a tízszeres világbajnok Vala és Slúčik, férfi C2-ben a kétszeres olimpiai bajnok Hoch-schorner-fivérek végeztek az élen.

A női trónra egy év után újra Elena Kaliská ülhetett. Az athéni olimpia aranyérmese idén ezüstöt nyert a világbajnokságon, s ezzel olimpiai kvótát szerzett az országnak, a pekingi indulás jogáért viszont még keményen meg kell harcolnia legnagyobb riválisával, a 2006-os világbajnok és tavalyi ankétgyőztes Jana Dukátovával.

A férfi kenusok között kétség sem férhetett az Európa- és világbajnok Michal Martikán győzelméhez, akit felesége és kislánya, Tamarka is elkísért a díjátadóra. „Szerencsére ő még nincs rajta a tiltott szerek listáján, így nyugodtan doppingolhat a versenyek előtt” – mondta mosolyogva Martikán, aki később az abszolút győztesnek járó díjat is átvehette. Erre a GUnaGU Színház előadásába ágyazva került sor, a jelenlévők nagy derültségére – bár a „Topmodellek” című darab nem mindenkinek nyerte meg a tetszését. Martikánnak sem, s ha már színpadra hívták, oda is szúrt a művészeknek: „Sok nagyszerű sportoló van itt, akik mind becsülettel végigülték ezt az egészet…”

A darab csattanója az általános gratulációk között elsikkadt, de senki sem tiltakozott – a víziszlalomozók Pekingre készítik sikertörténetük csattanóját.

A 2007-es év legjobb víziszlalomozói

AZ ÉV VĺZISZLALOMOZÓJA: Michal Martikán. NŐI K1: Elena Kaliská. FÉRFI K1: Ján Šajbidor. FÉRFI C1: Michal Martikán. FÉRFI C2: Peter és Pavol Hochschorner. VADVĺZI KAJAK-KENU: Vladimír Vala, Jaroslav Slúčik. AZ ÉV TEHETSÉGE: Richard Vršanský, Lukáš Poláček. AZ ÉV EDZŐJE: Jozef Martikán. ÉLETMŰ-DĺJ: Ondrej Cibák in memoriam.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?