Szünet után hengereltek a lévaiak

Párkány |

<p>A fordulatokban és gólokban is bővelkedő erőpróba félidejében még a Duna-partiak vezettek, ennek ellenére súlyos vereséget szenvedtek a bajnokesélyes lévaiaktól a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának szombati összecsapásán.</p>

Az esőben lejátszott találkozón a vendégek kezdtek jobban. A 7. percben Solčianský felső sarokba tartó lövését Gyuricsek ujheggyel tolta a léc fölé, majd a hórihorgas Varga fejesénél is jeleskedett a párkányiak hálóőre. A 9. percben ugyan Jakab lökete a hálóban landolt, a játékvezető azonban les címén érvénytelenítette a találatot. Ezt követően Füle távoli bombáját védte a hazaiak kapusa. A folytatásban Mlynár hibázott góllal kecsegtető helyzetben. A hazaiak első lövési kísérlete Kianek nevéhez fűződik, a mezőny legfiatalabb tagja azonban pontatlanul célzott. Négy perccel később Papiernik nehéz szögből elvégzett szabadrúgásánál elméláztak a lévai védők, s mivel Ivanič is késlekedett, a labda a kapuban kötött ki(1:0). A 25. percben előbb Ivanics fejesénél, majd Kianek bal sarokba tartó lövésénél jeleskedett a vendégek kapusa. A 37. percben Bábsky Tamás növelhette volna a vendéglátók előnyét, Zorád azonban szögletre mentett. Öt perccel az első játékrész befejezése előtt Franta jól irányzott fejesét Ivanič parádés mozdulattal hárította, ezt követően Bábsky bombáját hatástalanította.

Fordulás után az 50. percben változott a mérkőzés állása. Szögletrúgást követően Ármai fejesgóllal egyenlített (1:1). Tegyük hozzá: ennél a momentumnál a vendéglátók kapusa nagyot hibázott. A középkezdést követően Ivanics elől Palic az utolsó pillanatban pöckölte el a labdát. Az 54. percben Solčiansky pontos ívelése után Švec fejelt a jobb alsó sarokba (1:2). Jakab lövésénél a 60. percben kicsúszott a labda a hazai kapus kezéből, Mlynár résen volt és a hálóba célzott (1:3). Ekkor Gyuricsek sérülése miatt három percig szünetelt a játék, végül is a hazaiak kapusát kéztöréssel kórházba szállították. A folytatásban Papiernik erős lövését Ivanič másodszorra kaparintotta meg. A 68. percben ismét Solčianský ívelt a bal szélről, ezúttal Mlynár fejelt a csereként beállt Sóki mellett a kapuba (1:4). Két perccel később Švec lövését védte hazaiak cserekapusa. A 73. percben tűzijáték zajlott a párkányi kapu előterében. Elsőként Jakab, majd Zorád vette célba a vendéglátók kapuját, harmadszorra az apró termetű Krenčan közelről a hálóba pöckölte a labdát (1:5). A hajrában Bábsky, Oravec és Švec lövése érdemel említést, az eredmény azonban már nem változott. A rutinosabb lévaiak elsősorban jó helyzetkihasználásuknak köszönhetően fektették két vállra a sereghajtó hazaiakat, akik egyébként az első félidőben egyenrangú ellenfélnek bizonyultak.

ŠTÚROVO–LEVICE 1:5 (1:0). Gólok: Papiernik (22.), ill. Mlynár (60., 68.), Ármai (50.), Švec (54.), Krenčan (73.). Sárga lap: Sárai, ill. Ármai, Solčiansky. Játékvezető: Lištjak, 150 néző.

ŠTÚROVO: Gyuricsek (63. Sóki)–Kunyik, Franta (69. Valent), Papiernik, Baka, Góra, Sárai, Kianek, Tácsik, Ivanics (73. Oravec), Bábsky. LEVICE: Ivanič–Zorád, Ármai, Palic, Varga, Füle, Krenčan (87. Hladík), Jakab, Solčiansky (77. Bôžik), Švec, Mlynár. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?