Sztárparádé Monacóban

Monaco. Idén május 14-én adják át az immáron hagyományként tisztelt, a „sport Oscarjaként“ is emlegetett díjakat a világ legjobb sportolóinak.

Monaco. Idén május 14-én adják át az immáron hagyományként tisztelt, a „sport Oscarjaként“ is emlegetett díjakat a világ legjobb sportolóinak. A monacói gálán, amely a Laureus Sports Awards nevet viseli, a sportvilág elitje vonul majd fel, és olyan sztárok megjelenése is várható, mint Michael Jordan, Mario Lemieux, Goran Ivanisevics vagy éppen Jennifer Capriati.

A tavalyi esztendő legnagyobb visszatérője címre a pletykák szerint Wimbledon bajnoka, a szabadkártyával induló, és nyerő horvát Goran Ivanisevics a legnagyobb esélyes. Amennyiben a kiváló teniszező nyer, olyan világnagyságokat utasít maga mögé, mint a szintén jelölt amerikai kosaras Michael Jordan, a kanadai jégkorongozó Mario Lemieux vagy a golfozó John Daly és Bernhard Langer.

Az Év Sportolója címre ismét kandidál a tavalyi győztes Tiger Woods, ám a hírek szerint nem a golfozó a favorit. Sokkal inkább a Forma–1 immáron négyszeres világbajnoka, a Ferrarival versenyző német Michael Schumacher, de a jelöltek között ott található még a Tour de France-győztes amerikai kerekes, Lance Armstrong, az atléta Maurice Greene és az ausztrál csodaúszó Ian Thorpe is.

A hölgyeknél is teniszező futhat be az első helyre, ugyanis a listán mind a Melbourne-ben és Párizsban győztes Jennifer Capriati, mind Wimbledon bajnoka, Venus Williams is szerepel. De nem szabad megfeledkezni a többiekről sem: a rúdugró világcsúcstartó amerikai Stacy Dragila, a holland úszónő Inge de Bruijn és a svéd golfozó Annika Sörenstam is okozhat meglepetést.

Az év csapata címért az ausztrál krikettválogatott, a Bayern München labdarúgócsapata, a francia Davis Kupa-válogatott, a Ferrari Forma–1-es istállója és a Los Angeles Lakers NBA-különítménye verseng. Az év újoncai között három teniszező, Kim Clijsters, Justine Henin és Andy Roddick mellett az angol futballista, Steven Gerrard és a kolumbiai autóversenyző, Juan Pablo Montoya szerepel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?