Szombaton két félidőnyi jó játék kell!

ELŐZETESMindkét csapat számára sorsdöntő lehet az ŠTK 1914 Šamorín–FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Žďaňa II. ligás bajnoki labdarúgó-mérkőzés, amely szombaton délután négykor kezdődik a pomléi stadionban. Ha győznek a hazaiak, akkor tizenkét pont távolságra kerülnek a mai ellenfelüktől.

ELŐZETES

Mindkét csapat számára sorsdöntő lehet az ŠTK 1914 Šamorín–FK Pohronie Žiar nad Hronom/Dolná Žďaňa II. ligás bajnoki labdarúgó-mérkőzés, amely szombaton délután négykor kezdődik a pomléi stadionban. Ha győznek a hazaiak, akkor tizenkét pont távolságra kerülnek a mai ellenfelüktől. Ennek köszönhetően nyugodt vizekre kerülhetnek, és végre szóhoz juthatnak a saját nevelésű tehetségek: elsősorban ifj.Pinte Attila, aki múlt vasárnap a fakóban két gólt rúgott Nyékvárkonyon. Tavaszi bevetésre vár Stifter, Mezzei és Csölle is.

„Mindannyiunk érdeke, hogy a bemutatkozásuk sikeres legyen, ehhez pedig olyan meccsek kellenek, amelyek számunkra nyugodt légkörben, nem kiélezett helyzetben zajlanak. Szombaton ezért is kell győznünk, amihez viszont végre két félidőnyi kiegyensúlyozott teljesítményre van szükség. Legutóbb idehaza a rimaszombatiak ellen jó első félidőt produkáltunk, Liptóban viszont csak a második félidőben játszottunk elfogadhatóan. Holnapután ezekhez képest is több kell, mert a Garam mentiek sokkal jobban játszanak, mint ahogy azt a tabellán elfoglalt utolsó helyük alapján feltételeznénk. Több mérkőzésüket személyesen is megtekintettem, alaposan feltérképeztem a játékukat. Az egészségi gondokkal küszködő Tubonemi állapota lassan javul, Huttát szombaton csúnyán letalpalták, ezért még nem tudom, hadra foghatók lesznek-e. Mindenképpen szeretnénk végre eredményes és látványos játékkal meghálálni szurkolóink kitartó támogatását” – nyilatkozta lapunknak Miroslav Hýll, a somorjaiak edzője.

Sánka László még mindig nem tért napirendre afölött, ahogy Kamil Horváth játékvezető bíráskodott Liptószentmiklóson. „Emlékezetem szerint az elmúlt három évtizedben egy meccsen két kitalált büntetőt még alacsonyabb osztályokban sem fújtak be ellenünk. Múlt hét végén viszont ez a bíró akkor is a tizenegyespontra mutatott, amikor a hazai csatár megbotlott egy fűcsomóban. A sors iróniája, hogy a vendéglátók egyik ajándékot sem lőtték be, mi viszont az első játékrészben főleg a körülményekkel, s nem a játékkal foglalkoztunk, amiből mindenképpen okulnunk kell. Ugyanakkor jó lenne, ha a mérkőzések tisztességes bíráskodás mellett, a pályán dőlnének el, nem pedig azon kívül, mindenféle háttéralkuk alapján” – sóhajtott fel a hazai csapatvezető.

A Garam menti újonc nagy csatát vív az osztályozó elkerüléséért a liptóiakkal, akik az utóbbi időben valósággal megtáltosodtak, hiszen az utóbbi három fordulóban kilenc pontot szereztek. Csak kettővel kevesebbet, mint az egész őszi idényben, húsz bajnokin. „Számunkra minden mérkőzés élethalálharc, emiatt rendszerint elég görcsösen, idegesen játszunk. Olykor Fortuna is elfordult tőlünk, mert többször balszerencsésen kaptunk ki. De nem adtuk fel a reményt, a Felső-Csallóközben sem feltartott kézzel lépünk pályára. Nem mi vagyunk e mérkőzés esélyesei, ezért talán éppen most szakad meg a tavaszi rossz sorozatunk. Nagyon ránk férne a húsvéti feltámadás!” – közölte megkeresésünkre Štefan Zaťko, az FK Pohronie edzője. (Sz. J.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?