Szlovákia tornagyőzelme

Bangkok. Tizenegyesrúgásokkal Szlovákia ligaválogatottja diadalmaskodott a 35. labdarúgó Király-kupa döntőjében, és a torna története során először hódította el a trófeát. Harmadik helyen a magyar ligaválogatott végzett, miután 5:0-ra nyert Észtország ellen.

Döntő

Perniš hárít a thaiföldi támadók előlČTK-felvételTHAIFÖLD–SZLOVÁK LIGAVÁLOGATOTT 1:1 (1:0) – 11-esekkel 4:5. Szlovák góllövő: M. Ďurica (68.). Szlovák ligaválogatott: Perniš–Čišovský (46. Németh K.), Sninský, J. Ďurica, Had (46. M. Ďurica)–Borbély, Barčík, (52. Fodrek), Urban (46. Belák), Zofčák (46.Šesták)–Porázik, Jakubko.

Az első játékrészben tizenegyesrúgásból a hazaiak jutottak előnyhöz, ám a fordulást követően szintén a fehér pontról M. Ďurica egyenlített. A gól után enyhe mezőnyfölényben játszottak a szlovákok, nem engedték a kapu közelébe a támadni próbáló thaiföldi tizenegyet. A rendes játékrészben már nem változott az eredmény, következtek tehát a tizenegyesek. Szlovák részről a M. Ďurica, Fodrek, Porázik, J. Ďurica, Sninský ötös állt a labda mögé, s nem inogtak meg a döntő pillanatban. Ellenben a utolsó thaiföldi labdarúgóval, aki a felső kapufára küldte a labdát.

Szlovákia Oroszország, Dánia, Románia és Svédország után az ötödik európai csapat, amely nyerni tudott ezen az ázsiai tornán. „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. A hazaiakat a lelkes közönség is hajtotta előre, hogy a király születésnapját tornagyőzelemmel ünnepelhessék. Az elején nagyon elkapták a fonalat, de fokozatosan átvettük az irányítást, és több gólhelyzetet is kidolgoztunk. A pontrúgásoknál higgadtabbak voltunk” – mondta Dušan Sninský, az egyik büntető értékesítője.

A 3. helyért

MAGYARORSZÁG–ÉSZTORSZÁG 5:0 (4:0), góllövők: Rósa H. (12.), Allas (15. – öngól), Kerekes (19.), Rajczi (25.), Pollák (62.). Magyar ligaválogatott: Vlaszák (46. Posza)–Nikolov, Éger, Komlósi, Pollák (71. Vanczák)–Rósa H. (46. Vincze O.), Juhász R. (66. Stark), Rajczi, Koplárovics (46. Tóth B.)–Kerekes, Waltner. Észtország: Kojenko–Allas, Post (65. Piiroya), Barengrub, Szidorenkov (78. Szmirnov)–Reinumae, Tyejever, Dmitrijev (54. Lember), Ahjupera (71. Kruglov)–Koszemec (55. Zahovajko), Szaharov.

Remekül kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, hiszen a gyámoltalanul kezdő észt együttes közreműködésével a félidő közepén már négygólos volt az előnye. Megszerezte első gólját a nemzeti csapatban Rósa Henrik, Kerekes Zsombor és Rajczi Péter is. A 62. percben a címeres mezben először pályára lépő, mindössze 20 esztendős Pollák Zoltán egy fantasztikus góllal hívta fel magára a figyelmet. (o, sita)

Lothar Matthäus magyar szövetségi kapitány: „Örülök a nagyarányú győzelmünknek, persze még elégedettebb lennék, ha mindezt a torna döntőjében vívtuk volna ki. Gratulálok az újoncoknak, hiszen emlékezetes mérkőzésen bizonyították rátermettségüket. Öt gólt szereztünk, de úgy érzem, hatot, vagy nyolcat kellett volna rúgnunk a helyzeteink alapján.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?