Szlovákia: hatból hat; Saláta gólt fejelt

Zsolna |

<p><span dir="ltr">Sorozatban hatodik Eb-selejtezőjét is megnyerte a szlovák labdarúgó-válogatott, amely vasárnap este Zsolnán 2:1-re győzött Macedónia ellen. A szlovákok ezzel már karnyújtásnyira vannak a franciaországi kontinensviadaltól.</span></p>

A sérült Ďurica helyett Saláta Kornél kapott lehetőséget a védelem tengelyében, és rögtön a 8. percben kulcsszereplővé lépett elő: Weiss beívelt szabadrúgása után hozzá került a labda, és szép mozdulattal átfejelte a kapus felett a hálóba - 1:0. Salátának ez volt a második gólja a válogatottban. A szlovákok uralták a mérkőzést, de Kucka és Škrtel is összeszedett egy sárgát - a harmadikat ebben a selejtezősorozatban, így egyikük sem játszhat ősszel Spanyolországban.Ján Kozák védencei még a szünet előtt növelték előnyüket, egy szép akció végén Hamšík futtából lőtt védhetetlenül - 2:0. A macedónok csak a szlovákok hibái után kerültek helyzetbe, először a 66. percben lőttek kapura, de Kozáčik védett. Ezután Saláta vesztette el a labdát, s bár blokkolta a lövést, az ebből következő szöglet után Ademi szépített - 2:1. A macedónok kicsit megélénkültek, Kozák cserékkel próbálta frissíteni a játékot. Duda párszor meg is keverte a védőket, de újabb gól már nem született. A szlovák futballválogatott sorozatban kilencedik mérkőzését nyerte meg. Az Eb-selejtezősorozatban Szlovákián kívül már csak Anglia százszázalékos. Szlovákia-Macedónia 2:1 (2:0) Góllövők: Saláta (8.), Hamšík (38.), ill. Ademi (69.)Sárga lap: Kucka, Škrtel, Weiss, ill. Haszani.Piros lap: Haszani (84.) Játékvezető: Hansen (dán), 10 765 néző. SZLOVÁKIA: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Saláta, Hubočan - Kucka (73. Hrošovský), Pečovský - Mak, Hamšík (80. Duda), Weiss - Nemec (84. Hološko). 

MACEDÓNIA: Pacovszki - Todorovszki, Mojszov, Dimitrovszki, Zhuta - Trajcevszki, Ademi - Ibraimi (89. Abdurahimi), Haszani, Muarem (82. K. Velkovszki) - Trajkovszki (56. Ivanovszki).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?