Szlovák kudarc Apeldoornban

<p>A szlovák női teniszválogatott 4:1-re kikapott Hollandiától a Fed-kupa II. Világcsoportjának 1. fordulójában, és csak a bentmaradásért játszhat. Magdaléna Rybáriková mindkét egyesét elvesztette, Karolína Schmiedlová keményen küzdött, de csak Kiki Bertenst tudta legyőzni.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A szlovák csapatból Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová és Jana Čepelová is hiányzott – az első kettő az egyéni felkészülést helyezte előtérbe (nem akart salakon játszani a keménypályás szezon közepén), Čepelová pedig a tüdőgyulladásából lábadozik.

Az így első számú játékossá előlépett Magdaléna Rybáriková azonban rögtön az első mérkőzésén kikapott Arantxa Rustól. Ezután Karolína Schmiedlová ugyan legyőzte Kiki Bertenst, s így egyenlített, vasárnap azonban már nem termett babér a szlovák csapatnak. A hollandok megérezték a lehetőséget, előbb Bertens győzte le három játszmában a kissé enerváltnak tűnő Rybárikovát, majd Rus szintén három játszmában nyert a végig küzdő, de sokat hibázó Schmiedlová ellen. A már tét nélküli párosban szlovák részről Kristína Kučová és Kristína Schmiedlová kapott lehetőséget, de nem tudtak szépíteni, kikaptak a Hogenkamp, Krajicek kettőstől.

„Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam a csapat segítségére lenni. A Fed-kupa nem olyan, mint egy torna, ahol a vereség csak engem érint… A salakborítást kedvelem a legkevésbé az összes közül, nem tudom rajta érvényesíteni a stílusomat” – nyilatkozta Rybáriková.

„Mindent beleadtam, de sajnos, Rus ellen nem tudtam győzni. Azt hiszem, a játéka mindannyiunkat meglepett. Örülök neki, hogy a Fed-kupában egyesben is bemutatkozhattam, de nagyon sajnálom, hogy kikaptunk” – mondta Karolína Schmiedlová.

A szlovák csapat sorozatban negyedszer kapott ki, és 2008 után először ismét a II. Világcsoportban való bentmaradásért kell küzdenie. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?