Sziporkáztak a veretlen ekeliek

Ekel |

<p>A két veretlen újonc színvonalas összecsapása jelezte, hogy az ekeliek és az illésháziak üde színfoltjává váltak a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjának.</p>

Már az első percben veszélyben forgott a vendéglátók kapuja. Marič szögletrúgása után Őszi bólintotta a labdát közelről a bal kapufa mellé. A túloldalon Faragó beadását Turza fejelte a kapu fölé. A rekkenő hőségben nagy iramot diktáltak a játékosok. A 18. percben Turza lódult meg a labdával egy mesteri indítást követően, a kapust is elfektetve éles szögből a hálóba célzott (1:0). Továbbra is az ekeliek mezőnyfölényének jegyében zajlott a küzdelen. A felsőcsallóköziek figyelmesen védekeztek, kontrákkal kísérleteztek.

A 37. percben Faragó egyedül robogott kapura, ám hosszan tette maga elé a labdát, odalett a góllal kecsegtető helyzet. „Tamás, meccslabdát herdáltál el!” – korholta a vendéglátók húszesztendős csatárát az egyik csalódott hazai törzsszurkoló. Fordulás után az ekeliek gyakran hozták zavarba az illésháziak védelmét. Az 52. percben Turza lövése célt tévesztett, három perc elteltével a japán légiós, Kensuke löketét védte Gutléber, aki a folytatásban bravúrok sorozatát produkálta.

A hálóőr az 56. percben Turza újabb kísérletét hárította. Az 59. percben újabb mintaszerű ellentámadásból húztak hasznot a hazaiak. A bal oldalon felbukkanó Turza remek keresztlabdával indította a túloldalon sprintelő Erdeit, aki a második hullámban érkező Faragónak passzolt, a fiatal csatár ezúttal hajszálpontosan célzott (2:0). „Tamás, megbocsátottam neked” – lengette karját, éljenzett az első játékrészben még elégedetlenségének hangot adó drukker. Faragó a 68. percben növelhette volna találatai számát, Gutléber azonban ismét remekelt.

A vendégek legjobbja a folytatásban Faragó újabb ziccerénél, Gőgh léc alá csapódó bombájánál és Turza fejesénél is góltól mentette meg csapatát. A 79. percben a hazaiak portása, Jankó rossz ütemben mozdult a labdára, mely az őrző nélkül maradt Őszi és Petrák orra előtt szállt el… A végjátékban két ízben is veszélyeztettek a vendégek, az eredmény azonban nem változott. Megérdemelten szereztek újabb három pontot az egykor élvonalban is megfordult Gőgh Árpád által mesterien irányított ekeliek.

OKOLIČNÁ NA OSTROVE– NOVÝ ŽIVOT 2:0 (1:0). Gólok: Turza (18.), Faragó (59.). Sárga lap: Kadvaň. Játékvezető: Obeda, 350 néző.

OKOLIČNÁ NA OSTROVE: Jankó–Meleg, Somogyi, Bartal, Machata–Kensuke, Gőgh, Novák (90. Erdei), Herberger–Faragó, Turza.
NOVÝ ŽIVOT: Gutléber–Mikóczi, Kadvaň, Petrák, Skuby (70. Lelkes)–Marič, Nyársik, Németh (54. Ollé), Kiss-Őszi,Matejov.

EDZŐI VÉLEMÉNYEK Anton Grajcár (Okoličná n/O.): „Harmickét fokos melegben a két jól képzett csapat látványos focija lázba hozta a nézőket. Sajnálom, hogy kimaradtak a ziccereink, nagyobb arányban is győzhettünk volna. Irányításom alatt a mai összecsapáson nyújtották a legjobb teljesítményt ekeli védenceim.”
Miroslav Svoboda (N. Život): „Főleg az első félidőben remekeltek a játékosok, az iram és a színvonal a második ligás kritériumoknak is megfelelt. Szünet után fokozatosan visszaestünk. Csütörtökön ugyanis kupameccset játszottunk, nem maradt elég időnk a regenerációra. Nálunk hiánycikknek számít a Gőghöz hasonló vezéregyéniség.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?