Szikrázó csata, gólok nélkül

A fél óráig tíz emberrel küzdő somorjaiak egy pontot szereztek az éllovas szerediek ellen a II. labdarúgóliga 22. fordulójában.Mindkét csapat alaposan felkészült az ellenfeléből, ami azonnal meglátszott a pályán.

A fél óráig tíz emberrel küzdő somorjaiak egy pontot szereztek az éllovas szerediek ellen a II. labdarúgóliga 22. fordulójában.

Mindkét csapat alaposan felkészült az ellenfeléből, ami azonnal meglátszott a pályán. A hazaiak jól zárták a veszélyes területeket, kombinatív támadójátékukkal viszont nem találtak rést a szervezetten védekező ellenfelük kapuja előtt. Ezért a somorjaiak az első félidőben csupán egyetlen ígéretes akciót vezettek: a 18. percben Christian több védőt kicselezve elviharzott a szélen, éles beadásáról az ötösre üresen érkező Sabler csak centiméterekkel maradt le. Kisvártatva a túloldalon Morong kapott kiváló labdát, de Igor Juliao elegáns becsúszással szögletre mentett.

A folytatásban a számukra szokatlan gólképtelenségük miatt egyre idegesebb vendégek még több magas labdát ívelgettek a kapu elé, állandó fejpárbajra és ütközésre kényszerítve a hazaiakat. Ekkor az addig jól bíráskodó Čiernik különleges szabályt vezetett be: ha valamelyik játékos elesett és nagyot rikoltott, azonnal sípolt. Akit azonban elkaszáltak, de néma maradt, csak ritkán kapott ítéletet. Ezekben a párbajokban azt is igazolták a szerediek, hogy színészkedésben is elsőrangúak. Az egyre feszültebb légkörben Štrbák idegei mondták fel a szolgálatot, mert a 60. percben összeszólalkozott Loduhával, aki a lökdösődést követően hatalmas jajkiáltással adta elő Csajkovszkij remekművéből a haldokló hattyút. Mire a megzavarodott spori kiállította a hazai söprögetőt. Ezután a somorjaiak áttértek bunkerfocira. Ellenfelük tucatjával érkező magas labdáit Ágh és a csereként beállt Pončák vezérletével magabiztosan fejelték vissza a mezőnybe. Az ádáz egykapus csata végül nem éppen barátságos pontosztozkodással végződött, aminek alighanem a vendéglátók örültek jobban.

Az összecsapást követő sajtótájékoztatón Gustavo Leal, a felső-csallóköziek brazil edzője keserűen jelentette ki, hogy védencei játszani, focizni akartak, de ellenfelük inkább légi csatákkal teletűzdelt erődemonstrációt tartott, amely szerinte olykor inkább a rögbire hasonlított. Egyébként a lefújás után a listavezetőt végig sportszerűen buzdító, mintegy százfőnyi szurkoló egy enberként skandálta, hogy „Hanba, hanba!”. Csak azt nem tették hozzá: kinek a szégyene a végeredmény vagy a produkció.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?