Szíjjártó fontos pontjai

Besztercebánya/Somorja. Szombaton megszerezte harmadik győzelmét a női I. kosárlabdaligában a somorjai BK, és elrugaszkodott a táblázat utolsó helyéről.

Besztercebánya/Somorja. Szombaton megszerezte harmadik győzelmét a női I. kosárlabdaligában a somorjai BK, és elrugaszkodott a táblázat utolsó helyéről. A csallóköziek eddigi ligaszereplésének érdekessége, hogy ebben az idényben hazai pályán még nem nyertek: két győzelmüket idegenben (DTM Košice, AGM Banská Bystrica) aratták, a harmadik mérkőzés két pontját pedig az AGM ellen elmaradt, novemberi bajnokiért kapták a versenyszervezőktől, tegyük hozzá: teljesen szabályszerűen.

Legutóbb éppen az AGM vendégei voltak Peter Kováčik védencei. A 64:57-es somorjai sikert hozó mérkőzés statisztikájából kitűnik, hogy a vendégek a második és negyedik negyedben kerekedtek felül, a triplaarány 6:2 volt a javukra és Szíjjártó Tímea bizonyult a találkozó legeredményesebb játékosának, 24 ponttal. Kováčik edző lapunknak elmondta, hogy fontos bajnokit játszottak szombaton. „Nem szerettünk volna leszakadni a mezőnytől. Úgy érzem, játékosaim megértették ennek jelentőségét, ami a pályán nyújtott teljesítményükből is kitűnt. Csak hat emberre számíthattam: Tátošová és Brezovsky sérült, Nagy orrműtét után csak az ellenfél megtévesztésére ülhetett a kispadra. Nem a legjobban kezdtünk, de játékosságban fokozatosan fölénybe kerültünk, védekezésünk is feljavult. Sokat jelentettek Szíjjártó pontjai, Ingrová és Kováčiková a védekezésben tűnt ki. Végre Horony is megmutatta, hogy mire képes: Hushegyi korai kipontozódása (27. perc – a szerző megj.) után élt a kínálkozó alkalommal.”

Legközelebb kétszer otthon játszik a somorjai csapat: szerdán (18.00) a jobbik besztercebányai együttes, az UMB látogat a Csallóközbe, szombaton pedig a kassai DTM. „Örülnék, ha a legutóbbi győzelem felemelkedésünk elindítója lenne. Kosárlabdában hat játékossal azonban nehéz nyerni. Kisebb csoda lesz, ha sikerül legyőznünk az UMB-t” – vélekedik Kováčik edző. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?