Szárnyalt a Phoenix

Gúta. Általános megelégedés, nagy siker, szárnyalt a Phoenix – így jellemezte az immár kilencedik kiírását hozó ifj. Mahor Mihály Emlékfocitornát Borvák András főszervező.

Gúta. Általános megelégedés, nagy siker, szárnyalt a Phoenix – így jellemezte az immár kilencedik kiírását hozó ifj. Mahor Mihály Emlékfocitornát Borvák András főszervező. A helyi sportcsarnokban tartott mérkőzéssorozaton négy helyi csapat mellett perbetei és pozsonyi együttesek is indultak.

„Ezek baráti mérkőzések, nem az elsőség a lényeg. Barátunk-csapattársunk emlékére jöttünk össze azt játszani, amit mi mind nagyon szeretünk: focizni” – húzta alá Borvák András.

Egykori csapattársként, ma már csak a nézőtérről szemlélő emberként Horváth Árpád, Gúta polgármestere szólt az összegyűlt mintegy hatvan sportemberhez. Kiemelte ifj. Mahor Mihály sportolói és emberi nagyságát, valamint közös emlékezésre szólította fel egykori sporttársait-barátait. Horváth Árpád, Gúta polgármestere, aki társalapítója volt a Phoenix focicsapatnak, és együtt játszott a néha ifj. Mahor Mihállyal így emlékezett a kezdetekre: „1999-ben néhány elkötelezett sportember megalapította az amatőr focicsapatot. Kerékpárosok, tűzoltók, kézi- és kosárlabdások, akik szerettek futballozni, összefogtak. Hozzájuk csatlakozott profi kézilabdásként ifj. Mahor Mihály. Jöttek a csapat első sikerei, és egyúttal közös családi kirándulásokon mélyültek el a barátságok. 2001-ben az egyik pozsonyi focipályán baráti mérkőzésen találkozott először a gútai csapat a Danubia együttesével. Szépe Péter szervezte a találkozókat, amelyek egyúttal emlékezések voltak városunk szülöttére, a csehszlovák válogatott tagjára, valamint Európa-bajnokára, Gőgh Kálmánra” – fogalmazott Horváth Árpád.

A legutóbbi focitornán részt vettek ifj. Mahor Mihály gyermekei is, akik hagyományosan kezdőrúgással indították el a nyitómérkőzést. A sportcsarnok folyosóján a csapatkapitányok mécsesek gyújtásával és néma főhajtással adóztak sporttársuk emlékének. Az érdeklődők kilenc, kétszer tizenöt perces meccset izgulhattak végig. A két csoportban zajló előmérkőzések szoros eredményeket hoztak, a házigazdák szépen meneteltek a döntő felé, ahol nagy gólfölénnyel (5:1) megverték a perbetei lilákat, így az élen végeztek. Harmadik lett a pozsonyi Danubia, amelyet Gőgh Kálmán fia, Péter vezetett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?