Szabó Veronika aranytornája

Ami tavaly meg az utóbbi években egyszer sem jött össze a gútai dzsúdósoknak, most rögtön az idei első országos bajnokságon bekövetkezett: Szabó Veronika révén aranyérmet szereztek a juniorok besztercebányai mezőnyében.A lányok 48 kilós súlycsoportjában az ottani sportgimnázium elsőse, a még mindig

Ami tavaly meg az utóbbi években egyszer sem jött össze a gútai dzsúdósoknak, most rögtön az idei első országos bajnokságon bekövetkezett: Szabó Veronika révén aranyérmet szereztek a juniorok besztercebányai mezőnyében.

A lányok 48 kilós súlycsoportjában az ottani sportgimnázium elsőse, a még mindig csak tizenöt éves gútai versenyző volt a legjobb. Klubjából legutóbb 2012-ben örülhetett két elődje bajnoki aranyéremnek, mégpedig Murányi Gábor és Vajda Péter. A lányok sikerlistájában pedig 2002-ig kell visszalapozni, hogy rábukkanjunk a korábban utolsó gútai országos bajnokokra. Abban az évben Pilisi Darina és Fülöp Edit volt aranyérmes, utóbbi a nők versenyét is megnyerte.

„Azt vártuk, hogy Veronika húga, Margaréta szakítja meg hosszas arany nélküli sorozatunkat. Tavaly is hét döntősünk volt a különböző korosztályokban, de mindegyik elvesztette az utolsó bajnoki csatáját – tér ki az előzményekre Kárpáty Ernő gútai klubelnök, aki a besztercebányai tatami mellől figyelte a három gútai szereplését. – Szabó Veronika mindenkit meglepett. Érmet vártunk tőle, csak titokban reménykedtünk végső sikerében. Négy győztes csatája volt a tatamin. Hármat simán megnyert, egy viszont nehezebb volt, hiszen az elődöntőben egy olyan lánnyal találkozott, akitől korábban mindig kikapott. Miután őt is megverte, már csak azt kellett elhinnie, hogy a döntőt is megnyerheti. Egész nap szépen küzdött, uralta a súlycsoportját.”

Decsi Dóra magasabb súlycsoportban (70 kg), érettségire készülve egy győzelemmel harcolta ki a negyedik helyet. Román Sándor ezúttal ötödik lett a 73 kilóban, ahol még nem mozog teljesen otthonosan. Két győzelem és két vereség volt a mérlege. „A bronzmeccsen jött a váratlan hiba, és oda lett az érem. Tanulhat ebből a vereségből, a felnőttek bajnokságán javíthat” – tette hozzá a férficsapatban gyökeret eresztett tiniről a klubelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?