Szabó Tamás nyert 10 km-en

<p>Vásárút. A futás ünnepe volt szombat délután három csallóközi településen, több mint százan értek célba a II. Vásárút–</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

„Futók futóknak rendeztek futóversenyt” – mondta találóan Hodossy Péter, aki ezúttal szpíker és megosztva versenyigazgató volt. Ha nincs ez az elfoglaltsága, akkor biztosan feltűnt volna a neve a rajtlistán, hiszen eddig hetvenhét maratoni távot futott le – világszerte. Most azonban karmesterként (ebben Házi Attila volt a társa) irányította a szervezők csapatát. Ezért mondhatta a végén: igazi csapatmunka volt, megköszönve ezzel a három érintett község, s mindenki közreműködését, aki tett valamit a falutrió futóversenyének sikeres lebonyolításáért.

Tíz kilométeren elsőként a budapesti Szabó Tamás ért célba. „Ő sem teljesen idegen köztünk, hiszen nagymamája csallóközkürti – árulta el a versenyigazgató. – Csípős, erős szél fújt, ami lassította a futókat. Tizenkét fok volt, szélcsendben ideális futóhőmérséklet lett volna, de így nem. Elég sok ember nézelődött az út szélén. Nagy tapsot kapott a célban a kisudvarnoki Majer testvértrió. Dárius kerekesszéken teljesítette a tíz kilométert, úgy, hogy közben testvérei, Sofia és Nikolas tolták. Nikolas végül hamarabb lefutotta a távot, majd testvérei elé sietett, s együtt haladtak át a célvonalon.”

Leggyorsabban (12:28) a felsőszeli futballklub elnöke, Kontár Ronald futotta le a vásárúti három kilométert. Ő is tapsot érdemel. Akárcsak a legjobb vásárúti versenyző, Kálmán Tamás, aki a hosszabbik számban a 16. lett (46:33). Különdíjat is kapott. „Százkilencen értek célba. Harmincnyolcan a három kilométeres vásárúti távot teljesítették, hetvenegyen pedig a hosszabbik versenyszámot, a tíz kilométert – részletezi Hodossy Péter az örömteli adatokat, mert a tavalyi 77 célba érőhöz képest ez előrelépés. – Alacsony költségvetésű versenyről lévén szó, nagyon kedvező, hogy többen jöttek el. Amit ígértünk, mindenki megkapta, a legjobbakat díjaztuk is. Mindenki átvehetett egy emlékérmet, sárga-kék, vagyis Vásárút községi színeit jelképező szalaggal.”

Egy év múlva folytatás, akkor Csallóközkürtön lesz a versenyközpont. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?