Stuhec és Feuz diadala lesiklásban

A nőknél a szlovén Ilka Stuhec, a férfiaknál a svájci Beat Feuz nyerte a lesiklást az alpesisí-világbajnokságon St. Moritzban.

A nőknél a szlovén Ilka Stuhec, a férfiaknál a svájci Beat Feuz nyerte a lesiklást az alpesisí-világbajnokságon St. Moritzban. Mivel szombaton a nagy köd miatt nem lehetett versenyezni, a férfiak versenyét is vasárnapra halasztották.

A 26 éves Stuhec a vb-n is bizonyította, hogy remek formában van, és nem véletlenül nyert már meg 3 Vk-futamot a szezonban, bár diadalához az is kellett, hogy a remek részidőkkel rendelkező olasz Sofia Goggi a pálya alsó szakaszán két komolyabb hibát is elkövessen.

„Elégedett voltam a teljesítményemmel, de a célban tudatosítottam, hogy még hátra van Lindsey Vonn és más kiváló versenyzők is. Nehezebb volt ez a verseny, mint egy Vk-futam, a rajtnál kordában kellett tartanom az érzelmeimet. A síléceimet az édesanyám viaszozta, és hihetetlenül gyorsak voltak” – nyilatkozta Stuhec.

A második helyen az osztrák Stephanie Venier végzett, míg a harmadik a szám 2010-es olimpiai bajnoka, a nemrég súlyos karsérülést szenvedett amerikai Lindsey Vonn lett. A 32 éves klasszisnak ez a hetedik világbajnoki érme.

A férfiak versenyét a hazai közönség előtt szereplő svájci Beat Feuz nyerte. Érdekesség, hogy az élmezőnyben végző sízők közül többen is nagyobb sebességgel száguldottak, mint Feuz, aki azonban remek technikájának köszönhetően diadalmaskodott a kanadai Erik Guay, valamint az osztrák Max Franz előtt.

„Ez hihetetlen, de ennek a sikernek a fele a közönségé, akik végig biztattak, hajtottak előre” – nyilatkozta Feuz, aki szombaton ünnepelte 30. születésnapját.

A vasárnapi verseny magyar szempontból történelmi volt, ugyanis a világbajnokságok történetében először állt rajthoz magyar versenyző férfilesiklásban: az 56 induló közül Kékesi Márton az 52. lett, míg Nagy Bence nem ért célba. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?