SPORTKOKTÉL

HÚSZ MAGYAR INDULÓ? Az év első munkanapján gyorspostával megérkezett a MOB-hoz Salt Lake Cityből, a február 8-án kezdődő téli olimpia színhelyéről a magyar sportolók és szakvezetők részvételi igazolványa.

HÚSZ MAGYAR INDULÓ? Az év első munkanapján gyorspostával megérkezett a MOB-hoz Salt Lake Cityből, a február 8-án kezdődő téli olimpia színhelyéről a magyar sportolók és szakvezetők részvételi igazolványa. A jelenlegi helyzet szerint 20 versenyző indulása látszik biztosnak, ők valamennyien a selejtező eseményeken elért eredményükkel biztosították rajtjogukat. Tavaly ősszel a bővebb keret nevezésekor a MOB – mindenkire számítva – összesen 88 versenyző és szakvezető lehetséges részvételét jelezte a szervezőknek. A hét sportágban most így alakul a magyar csapat összeállítása: alpesi sí 2, biatlon 3, bob 5, északi sí 2, gyorskorcsolya 2, műkorcsolya 1, rövidpályás gyorskorcsolya 5 olimpikon.90 MILLIÓS BIZTOSĺTÁS. Michael Schumacher anyagilag már felkészült a Forma–1-es versenyzésből adódó veszélyekre: a Sportbild értesülése szerint 90 millió eurós biztosítást kötött a 2002-es idényre. A négyszeres világbajnok a londoni Lloyd’s-szal kötött szerződést, melynek értelmében végleges munkaképtelenség esetén 22, halálos baleset után pedig 11 millió eurót kap a családja. Ha ki kell hagynia egy futamot, 3,5 millióval lesz gazdagabb. Évi 50 millió eurós jövedelmével a Ferrari pilótája a legjobban kereső sportolók egyike. Eddigi legsúlyosabb balesete az 1999-ben Silverstone-ban elszenvedett lábtörése volt, emiatt a szezon második felében szinte egyáltalán nem versenyzett.HEWITT BÁRÁNYHIMLŐS? Elképzelhető, hogy Lleyton Hewitt bárányhimlős, de biztosat csak az alapos vizsgálat eredményének tudatában mondanak majd az orvosok. „Néhány pöttyöt vettünk észre Lleyton testén. ĺgy egyik feltételezésünk, hogy bárányhimlőt kapott – mondta John McCurdy, a játékos menedzsere. – Bízunk azonban abban, hogy a Perth környékén észlelhető gyors lefolyású betegséget kapta meg. Reméljük, hogy végül ez igazolódik be.” A világelső teniszező napok óta rosszul érzi magát, s szerdán már lázasan lépett pályára az argentinok elleni Hopman Kupa-mérkőzésen. Ennek ellenére egyesben legyőzte Mariano Zabaletát, majd Alicia Molik oldalán párosban is sikeres volt.FIGO AZ ÉV LÉGIÓSA. A portugál edzők Luis Figót, a Real Madrid labdarúgócsapatának középpályását választották az év légiósának. A trénerek szavazata alapján Rui Costa (AC Milan) került a második helyre, míg a harmadikon – holtversenyben – Pauleta (Girondins Bordeaux) és Sergio Concecaio (AC Parma) végzett. Figo ötödik alkalommal bizonyult a legjobbnak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?