SPORTHĺRADÓ

Harmadik lett Szlovákia vízilabda-válogatottja a hollandiai Drachtenben rendezett tornán. Az elsőséget Németország szerezte meg. A hétvégi eredmények: Szlovákia–Ukrajna 15:6 (2:0, 4:2, 5:1, 4:2). Legtöbb szlovák gólt (5) Nižný dobott. Hollandia–Németország 7:13, Szlovákia–Németország 11:11 (3:1, 3:3, 3:3, 2:4).

Harmadik lett Szlovákia vízilabda-válogatottja a hollandiai Drachtenben rendezett tornán. Az elsőséget Németország szerezte meg. A hétvégi eredmények: Szlovákia–Ukrajna 15:6 (2:0, 4:2, 5:1, 4:2). Legtöbb szlovák gólt (5) Nižný dobott. Hollandia–Németország 7:13, Szlovákia–Németország 11:11 (3:1, 3:3, 3:3, 2:4). Legeredményesebb szlovákiaiak: Brúder és Nagy 3–3, Franciaország–Ukrajna 12:11.

Az olasz Gilberto Simoni nyerte a 86. Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyt. Az utolsó szakaszon 40 km-es egyéni időfutamot rendeztek s ezt az ukrán Goncsar nyerte, az olasz Bruseghin és a spanyol Jimenez előtt. Az összetettben Simoni mögött honfitársa Garzelli és az ukrán Popovics végzett.

Nyolcezer néző volt kiváncsi a pozsonyi óligeti pályán rendezett 25. Turf gála lóverseny kilenc futamára. A Szlovákia nagydíjáért kiírt legfontosabb versenyszámban Schadlerrel a hátán az ötéves Zagon ért elsőként a célba.

Két bronzéremmel zárta szereplését Szlovákia a Karlové Vary-i vadvízi lesikló Európa-bajnokságon. A junior egységek 3xK1 számában a lányok között a 3. helyen ért célba a Dukátová, Macová, Sotáková összetételű csapat. Ugyanebben a korosztályban a 3xC1 egységek versenyében lett harmadik a Hužička, Beňuš, Piovarči összetételű együttes. Szlovákia uralta a mezőnyt a kenu kettesek versenyében, a sprint számot a Šutek, Grega, a hosszú távot pedig a Vala, Slúčik páros nyerte.

Második helyen végzett Annus Adrián a hengelói atlétikai Grand Prix viadal kalapácsvető számában. Az Európa-bajnok magyar versenyző legjobb dobása 70,09 méter volt. A győzelmet az ukrán Skvaru szerezte meg 79,77 méteres teljesítménnyel.

Kellemes meglepetésre a magyar Dénes Csaba másodikként ért célba a könnyűsúlyú egypárosok versenyében a milánói evezős Világ Kupán.

A tavalyi labdarúgó világbajnokság házigazdáinak mérkőzésén a Koreia Köztársaság Tokióban An góljával 1:0-ra legyőzte a vendéglátó japán csapatot. A több mint 53 ezer néző előtt lejátszott mérkőzésen a győztes találat a 86. percben született.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?