Spanyolverés a nyolcaddöntőben

<p>A magyar női kézilabda-válogatott 28:21-re megnyerte a spanyolok elleni nyolcaddöntőt a világbajnokságon, s ezzel teljesítette a minimális elvárást. Most is volt hullámvölgy a meccsen, de Görbiczék győzelme nem forgott veszélyben.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A kulcsfontosságú hatodik meccsen azzal a spanyol válogatottal találkoztak a magyar lányok, amely utoljára öt éve tudott győzni Magyarország ellen. Tomoriék a tavalyi Eb-n is legyőzték egy góllal a spanyolokat, ám az idei vb csoportmeccsein Nereáék mutattak jobb formát.

Jól is kezdtek, az első tíz percben általában ők vezettek, de a magyarok tudták velük tartani a lépést. Remekül kezdett a jobbszélső Bognár-Bódi, aki a magyarok első öt góljából hármat lőtt, úgy, hogy egy kísérletét ki is védte a kapus.

A magyar válogatott 8:7-nél vette át a vezetést (korábban csak 1:0-ra vezetett a Hajdu-csapat), majd Vérten lerohanása után kétgólosra növelte előnyét. A spanyol kapitány időt kért. A magyarok azonban továbbra is lendületben maradtak, ráadásul Herr is elkapta a fonalat, hetest is védett. A 21. percben Bognár-Bódi gyors kontrája után 13:9 volt az állás a magyarok javára. A spanyolok emberelőnyben sem tudtak felzárkózni, a magyar előny még nagyobb is lehetett volna, de Szucsánszkiék kétszer is a kapufát találták el. A szünetben 17:12 volt az állás a magyarok javára, Tomorit azonban közvetlenül az első játékrész vége előtt kiállították, így Görbiczék emberhátrányban kezdték a második félidőt.

Ez azonban nem okozott fennakadást a játékukban, még növelni is tudták a két csapat közötti különbséget – 19:13. Elég volt azonban négy perc, a spanyolok változtattak a védekezésükön, sikeresen semlegesítették a magyar támadásokat, és a 37. percre feljöttek 19:17- re. A magyarok képtelenek voltak gólt lőni, Vérten és Tomori is a kapufát találta el, de a spanyolok sem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel, Pena hetest hibázott, de volt, hogy passzív játék miatt vették el a labdát tőlük a bírók. A tízperces magyar góltalansági periódusnak Tomori vetett véget – 20:17.

A magyarok átmenetileg megint elléptek kicsit ellenfelüktől, tíz perccel a lefújás előtt 23:20-ra vezettek. A spanyolok lebénultak, hosszú perceken át nem lőttek gólt, magyar részről viszont Zácsik és Görbicz is betalált, így négy perccel a vége előtt 25:20-ra vezettek a magyarok. S a különbség egyre csak nőtt, a felszabadultan játszó magyarokat pedig már nem keseríthette el, hogy a spanyolok a nyolcperces gólcsend után 27:20-ról 27:21-re módosították az eredményt.

A vége 28:21 lett, Hajdu János a pekingi olimpia után újfent bizonyította, remekül fel tudja készíteni csapatát az egyenes kieséses rendszer legfontosabb mérkőzésére. A nyolc közé kerüléssel a magyarok már teljesítették a minimális elvárást, de természetesen sem az edző, sem a csapat nem akar megelégedni ennyivel. Görbiczék a holnapi negyeddöntőben a lapzárta után véget ért brazil–holland összecsapás győztesével találkoznak. (t-bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?