Spanyol és portugál pontvesztés

Mind a franciák, mind az olaszok elégedetten nyilatkoztak, miután a két nemzet labdarúgó-válogatottja gól nélküli döntetlent játszott egymással hétvégi Eb-selejtezők slágermeccsén Milánóban.
„Nem volt könnyű mérkőzés.

Mind a franciák, mind az olaszok elégedetten nyilatkoztak, miután a két nemzet labdarúgó-válogatottja gól nélküli döntetlent játszott egymással hétvégi Eb-selejtezők slágermeccsén Milánóban.

„Nem volt könnyű mérkőzés. Az olaszok saját közönségük előtt nyerni akartak, így kifejezetten jó eredménynek tartom a döntetlent. Most azonban már a szerdai, skótok elleni találkozóra kell koncentrálnunk. Ha a hazai szurkolók előtt győzünk, akkor azt hiszem, elmondhatjuk: két jó meccsen vagyunk túl” – mondta Franck Ribery, a vendégek középpályása. Az olasz játékosok és Roberto Donadoni szövetségi kapitány sem volt elkeseredve, hogy elmaradt a győzelem, ugyanakkor bocsánatot kellett kérniük, amiért a 80 ezer olasz fanatikus kifütyülte a francia himnuszt a San Siróban.

Ennél nagyobb atrocitásra került sor Rigában, ahol verekedés miatt hat huligánt letartóztattak a Lettország–Észak-ĺrország mérkőzés előtt. A rendőrség közlése szerint erősen ittas személyek csaptak össze péntekről szombatra virradó éjjel a lett fővárosban. Az őrizetbe vettek közül egy volt lett.

Nem sikerült jól a hétvége a spanyoloknak, akik örülhetnek, hogy legalább az egyik pontot megmentették Izlandon. A 20. perctől emberhátrányban futballoztak a vendégek, Izland pedig megszerezte a vezetést – a meccset a 86. percben hozta vissza a sírból Iniesta. Fontos pontokat veszített Lisszabonban a lengyelek ellen a portugál csapat, s a törökök is győzni mentek Máltára, de csak egy ponttal tértek haza egy 2:2-es döntetlen után.

Sorsdöntő találkozóra került sor az F csoportban: a svédek az utolsó szalmaszálba belekapaszkodni akaró dánokat fogadták. A találkozón – amely 0:0-lal ért véget – nem unatkozhattak a nézők, mindkét kapu előtt rengeteg helyzet alakult ki, csak a játék sava-borsa, a gól hiányzott. Morten Olsen csapatának sorsát valószínűleg megpecsételte a döntetlen, az 1992-es Európa-bajnoknak már csak matematikai esélye maradt, hogy kijusson a kontinensviadalra. (mti, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?