Sosem figyeli a többieket

Sebestyén Júlia címvédő-ként érkezett a torinói műkorcsolya Európa-bajnokságra, végül azonban meg kellett elégednie a negyedik hellyel. A magyar korcsolyázó nagyszerű rövidprogramot futott, ám a kűrben több hibát vétett, s minimális különbséggel bár, de lecsúszott a dobogóról.

Különleges kűrruhában korcsolyázott Bizet Carmenjának melódiájáraTomáš Kika felvételeA sikertelen gyakorlat után még nem kívánt beszélgetni, másnap viszont már szívesen megosztotta velünk érzéseit.

Elégedett az Eb-n mutatott teljesítményével?

Természetesen a tavalyi aranyérmem után újra a legfényesebb érmet szerettem volna megszerezni. Tudtam előre, hogy nagyon nehéz lesz, nagyon nagy volt a nyomás, mint ahogy a budapesti kontinensviadalon is. A rövidprogramom remekül sikerült, tudtam összpontosítani. Sajnos a kűr során ez már nem annyira működött. De úgy veszem, hogy ez egy verseny volt, és remélem, hogy a következő még jobban fog sikerülni.

A kűrben utolsóként lépett a jégre. Tudta, hogy a nagy esélyes orosz Szluckaja elesett, és senki sem futott hibátlan programot?

Nem tudtam. Sosem szoktam nézni a többieket, így most sem tettem. Utólag persze okos az ember: talán ha tudtam volna, akkor egyszerűbb lett volna. Nekem azonban sosem szabad hibázni, nekem csak a maximumra szabad törekedni. Van, akinek elnézik a hibát, s a megingás ellenére Európa-bajnokságot tud nyerni, de engem azonnal hátrébb sorolnak a bírók. Nagyon nehéz ilyen nyomás alatt korcsolyázni.

Mit gondol az új pontozási rendszerről? Kinek kedvez a leginkább?

Ha belegondolok, hogy két ponton múlott, s akár második is lehettem volna, az nagyon kis különbség. Volt már olyan eset, hogy nekem kedvezett az új pontozás, most nem alakult olyan szerencsésen a helyzet. De bízom benne, hogy előbb-utóbb, ha már minden bíró teljesen kiismeri a rendszert, akkor jól fog működni.

Kűrjét Bizet Carmenjére futotta. Sokan futottak már erre a zenére, többek között Katarina Witt is. Nem félt attól, hogy nehéz lesz újat nyújtania?

Egyáltalán nem. Jevgenyij Platovval és Tatjána Taraszovával dolgoztam a nyáron, s ők olyan programot találtak ki nekem, amely nekem való, és különbözik a többiekétől. Ezt szerintem már a kűrruhám is jelzi, amely egyáltalán nem szokványos öltözék, Carmen mellett Don Josét is jelképezi. Úgy gondolom, tetszett a bíróknak, és nem ezen múlott, hogy nem kerültem a dobogóra.

Az újabb kihívás a márciusi világbajnokság, amelyet Moszkvában rendeznek. Hogyan látja ottani esélyeit?

Ez még nehezebb verseny lesz, hiszen a tengerentúliak is ott lesznek majd. A célom, hogy három nagyon jó programot fussak, mert selejtező is lesz. Bízom benne, hogy megfelelően tudok majd összpontosítani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?