Somorjai vívóhétvége

Somorja. Mindkét nálunk létező fegyvernem legjobbjai találkoztak a hétvégén Szlovákia felnőtt vívóbajnokságán. Ülésezett a szövetség vezérkara is, Pavol Swiec lett az új, megválasztott elnök.
Mit hoztak a csörték? Párbajtőrben a férfiaknál egyéniben negyvenegyen léptek pástra.

Somorja. Mindkét nálunk létező fegyvernem legjobbjai találkoztak a hétvégén Szlovákia felnőtt vívóbajnokságán. Ülésezett a szövetség vezérkara is, Pavol Swiec lett az új, megválasztott elnök.

Mit hoztak a csörték? Párbajtőrben a férfiaknál egyéniben negyvenegyen léptek pástra. „Emelte a színvonalat, hogy a tapasztaltabbak és az öttusázók is indultak – állítja Érsek Árpád, a szakág válogatottjának szakvezetője. – Végül Juraj Fišer öttusázó lett a bajnok. Győzelme nem meglepetés, mert az idén már a nemzetközi porondon is sikeres volt, megnyerte a Karlovy Vary-i viadalt, és jelenleg a hazai ranglistavezető. Meglepetés a hatszoros bajnok Habodász és a válogatott Jurčacko korai búcsúja. Annak viszont örülök, hogy a junior vb-re készülő csapattagok rendre a nyolcas döntőbe kerültek.”

Nagy József somorjai edző, versenyszervező szerint az utóbbi évek legszínvonalasabb, leghangulatosabb tőrbajnoksága zajlott a város pástjain. „A férfi mezőnyben 18-an indultak, ami hazai viszonylatban szokatlanul magas létszám. Forgách Péter taktikailag érettebb, felszabadultabb vívása újabb bajnoki címet eredményezett. Izgalmas végkifejlete volt a férfi csapatversenynek, végül a somorjai II-es számú együttes a hajrában fordított, s nyert 45:43-ra. A nőknél Kontsek távollétében Hanzel a bajnok, de fájó pontunk, hogy kevés a lány, most is csak hatan vívtak.”

Győztesek és legyőzöttek. Tőr, férfiak: 1. Forgách Péter, 2. Mezey László, 3. Lamacký Zoltán és Botló Bálint (mind KŠ Šamorín); csapat: 1. Somorja II (Forgách, Ginzery Tamás, Pavol Lančarič), 2. Somorja I (Botló, Lamacký, Horony Tamás, Mezey); nők: 1. Hanzel Gyöngyi, 2. Jaroslava Čeligová, 3. Pongrácz Mónika (somorjaiak). Csapatban is az előbbiekből álló trió nyert. Párbajtőr, férfiak: 1. Juraj Fišer (Dukla Banská Bystrica), 2. Érsek Attila, 3. Asványi Gábor és Martin Spústa (mind Slávia UK); csapat: 1. Slávia UK A (Asványi, Érsek, Jurčacko); nők: 1. Lucia Somogyiová, 2. Lovísek Judit, 3. Miček Andrea (mind Slávia UK). Ők hárman és Meravá alkották a bajnoki aranyérmes csapatot is. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?