Sok helyzet, de csak egy gól Somorján

Küzdelmes mérkőzésen az elszántan harcoló somorjaiak odahaza fontos három pontot csikartak ki a bágyadtan játszó bártfaiak ellen a II. labdarúgóligában.Már a 3.

Küzdelmes mérkőzésen az elszántan harcoló somorjaiak odahaza fontos három pontot csikartak ki a bágyadtan játszó bártfaiak ellen a II. labdarúgóligában.

Már a 3. percben vezetést szerezhettek volna a vendéglátók, miután Fujak éles beadását Gmitter kiejtette, majd a meglepett Sabler közelről a vendégek kapusába lőtte a labdát, amely Šmehyl elé került, de ő a kapu fölé durrantott. Ezután többnyire a két tizenhatos között hullámzott a játék, a nézők leginkább a sok pontatlan átadás miatt bosszankodtak. Az öt sárga lapja miatt eltiltott két hazai játékmester, Fernando Neto és Igor Juliao nélkül főleg a középpályán csikorgott a hazai gépezet. Fél óra múltán Hamuľak vitt némi színt az unalmas szürkeségbe: a 31. percben kiugrott, éles lövése azonban centiméterekkel kerülte el Hajdúch kapuját. Nem sokkal később pedig a hazai hálóőr védte bravúrosan a gólkirályi címre törő csatár újabb veszélyes próbálkozását.

Szünet után valamivel nagyobb sebességre kapcsoltak a felső-csallóköziek. Főleg a villámgyors, mindössze 18 éves Christian táncoltatta meg a vendégeket, de ajtó-ablak helyzetből kétszer is mellégurított. Ezután a szélen viharzott el, beadása azonban elzúgott az ötösre berobogó Evanilson előtt, akit hátulról cselgáncsban ippont érő mozdulattal tepertek le, ám a játékvezető sípja néma maradt. A 68. percben végre góllá érett a nyomasztó hazai fölény. Ekkor egymás után háromszor mentettek szögletre a teljesen beszorult bártfaiak. A legutolsó sarokrúgásnál a védőkről lecsorgó labdát Ágh nagy erővel zúdította a hálóba – 1:0.

Előnyük tudatában a somorjaiak eléggé könnyelműen az eredmény megőrzésére rendezkedtek be, amitől vérszemet kaptak a vendégek. Pontrúgásaiknál még a kapusuk is előrerohant a hajrában, de társaihoz hasonlóan ő sem jelentett különösebb veszélyt a hazai kapura.

A lefújás után Ryszard Kuzma, a kelet-szlovákiai csapat lengyel edzője legalább tíz percig nem engedte zuhanyozni védenceit, és a folyosón is visszhangzó, válogatott jelzőket ordibálva hordta le őket lélektelen produkciójuk miatt.

Somorjai kollégája, Stanislav Lieskovský viszont lapunknak éppen a tartalékosan felálló csapata harci szellemét dicsérte. „Tizenegy csapat birkózik a kiesés elleni csatában, köztük mi is. Látványos játékot ilyen helyzetben aligha várhatunk” – tette hozzá Lieskovský.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?