Sofronék tisztes vereséget szenvedtek Kanadától

A saját szintjén sokáig szen-zációsan játszó magyar válo-gatott 7:1-re kikapott a cím-védő és olimpiai bajnok kana-dai csapattól az oroszországi hoki-vb második fordulójában.Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese bátran játszott, és Bartalis István révén még gólt is tudott ütni.

A saját szintjén sokáig szen-zációsan játszó magyar válo-gatott 7:1-re kikapott a cím-védő és olimpiai bajnok kana-dai csapattól az oroszországi hoki-vb második fordulójában.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese bátran játszott, és Bartalis István révén még gólt is tudott ütni. Sőt, nyílt esély az egyenlítésre is, azonban a találkozó derekán volt egy öt és fél perces szakasz, amikor az NHL-sztárokkal felálló tengerentúliak négyszer is betaláltak.

Az erőviszonyokról sokat elárult, hogy amíg a sportág őshazájában 725 ezer igazolt játékost tartanak nyilván, addig Magyarországon ez 4600, de tíz éve még az 1800-at sem érte el. Kanadában 2600 szabványméretű fedett pálya áll rendelkezése, Magyarországon csak 24. A magyar csapatban csak a honosított Frank Banham játszott NHL-es mérkőzést, míg Vas János az egyetlen magyar születésű a mostani válogatottban, akinek játékjogát lefoglalta NHL-es klub (2002-ben a Dallas).

Chernomaz szerint megkapta a kért bátor játékot a csapattól. „Fiatal gárdánk van, azt kértem, legyünk bátrak, agresszívek, élvezzük a játékot. Néhány perctől eltekintve nagyon elégedett vagyok – mondta a magyar válogatott kanadai szakvezetője. – Ilyen mérkőzésen fontos lett volna a jó kapusteljesítmény. Sajnos volt egy 5-6 perces szakasz, amikor négy gólt is kaptunk. De hát ez Kanada... A második harmadban, amikor ellentétes oldalon volt a cserepad, és nehéz cserélni, akkor beszorítottak bennünket, fáradtunk és jöttek a gólok.”

Vay Ádám – aki első világbajnoki mérkőzésén szűk 28 perc alatt 12 lövésből egy gólt kapott (91,67%) – elismerte, nagyon izgult a meccs előtt, de végig szurkolt Hetényi Zoltán kezdőkapusnak. „Úgy kell készülni a cserekapusnak, hogy bármikor beállhat. Élvezem minden percét, hogy itt lehetek. Szorítottam Hetének, hogy minél több lövést fogjon meg, majd amikor nekem kellett beállnom, akkor már csak az alapfeladatomra, a védésre figyeltem” – jelentette ki a debreceni hálóőr. „Adódott esély, hogy ne csak egy gólig jussunk. Volt olyan szakasz, amikor közelebb álltunk a 2:2-höz, mint pár perccel később az 1:4-hez. Ilyen a hoki, Kanada olyan nyomást helyezett ránk, hogy hibáztunk” – mondta a magyarok gólját szerző Bartalis.

A magyarok holnap a franciákkal találkoznak. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?