Slovan: a playoffba jutás a cél

<p>Több meccs, kicsit kevesebb utazás, búcsú Csehországtól és Ukrajnától, „kirándulás” Helsinkibe – több újdonsággal is szolgál a jégkorong KHL 2014/2015-ös idénye.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Ma (15.00) a Magnyitogorszk–Dinamo Moszkva mérkőzéssel kezdetét veszi a világ második legerősebb hokibajnokságának tartott Kontinentális Jégkorongliga új szezonja. A KHL hetedik idényében megszakad a hagyomány: az előző szezonbeli nagydöntő visszavágója helyett a két főcsoportgyőztes vívja az első meccset.

Búcsúzók és érkezők

A Magnyitogorszkot hétmeccses párharcra kényszerítő prágai Lev ugyanis a nyári szünet alatt megszűnt (a poprádi egy év után a cseh fővárosban két évig működött a klub). Emellett a Szpartak Moszkva anyagi problémái miatt nem tudta vállalni a szereplést, míg az ukrán Donyeck az ország oroszokkal fennálló konfliktusa miatt kényszerült visszalépni.

A könnyes búcsú azonban elmaradt, a KHL vezetése gyorsan pótolta a „kihullókat”: a már korábban bejelentkezett finn Jokerit Helsinki mellett az újonnan alapított szocsi klub, valamint a négy év után ismét elég pénzt összegründoló Lada Togliatti egészíti ki 28 tagúra a mezőnyt.

Kevesebb repülés

A pénzügyi gondok (legújabban a rigai és a novoszibirszki egyesületről rebesgetik, hogy bajban van) arra azért rákényszerítették a liga vezetését, hogy ésszerűsítse a bajnokság lebonyolítását: a csapatok ugyan 52 helyett 60 meccset fognak játszani az alapszakaszban, mégis kevesebbet fognak utazni, mivel gyakrabban találkoznak majd divízióbeli ellenfeleikkel.

A Slovan például megússza a távol-keleti túrát, és csak hazai pályán játszik a Habarovszkkal és a Vlagyivosztokkal, szurkolóik viszont „cserébe” nem láthatják Pozsonyban például a címvédő Magnyitogorszkot – legalábbis az alapszakaszban nem.

Nagy lesz a vezér

A pozsonyiak egyértelmű célja ugyanis a playoffba jutás. A nem túl fényes tavalyi szereplés után, amikor 17 ponttal maradt el a Slovan a rájátszást jelentő nyolcadik helytől, a klubvezetés igyekezett tapasztalt játékosokkal megerősíteni a keretet. Érkeztek szlovák válogatottak (Ivan Baranka, Tomáš Starosta, Tomáš Surový), a KHL-ben már bizonyított légiósok (Kurtis Foster, Johan Bäcklund, Tomáš Netík) és nyugati élcsapatok hokisai (Ziga Jeglic, Rok Ticar) – valamint a rangidős, 35 éves Ladislav Nagy, akire a vezér szerepét osztanák. „Nagyon sokat segített neki a finn légióskodás, végre felnőtt, megnyugodott, lehet rá számítani” – véli Ján Filc, a szlovák válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Sok az egyéni hiba

Hogy aztán ő is számíthat-e csapattársai jó teljesítményére, még a jövő titka, a Slovan vezetőedzője, Rostislav Čada azonban nem festett túl optimista képet a felkészülési meccseket (6 győzelem, 4 vereség) követően. „Sajnos új játékosaink fele sérülések miatt nem tudott végig velünk készülni. Nem sok gólt kaptunk, de így is van javítanivaló a védekezésünkön, és természetesen a befejezéseknél. Az emberelőnyös helyzetek rossz kihasználásán is jelentősen változtatnunk kell. Sokszor apróságok fognak dönteni egy-egy találkozón, nem örülnék, ha az egyéni hibák a tétmeccseinken is visszaköszönnének” – nyilatkozta a cseh szakember a klub honlapjának.

A Slovan holnap Pozsonyban 19.00-kor játssza első meccsét a horvát Medvescak Zagreb ellen. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?