Slafkovský még folytatná

AlexanderSlafkovsky

Négy év kihagyás után ismét beválasztották Szlovákia 10 legjobb sportolója közé a vízi szlalomos Alexander Slafkovskýt, aki a hetedik helyen végzett az ankéton.

2018-ban, amikor legutóbb ott volt a díjátadón, azzal zárta a beszélgetésünket, nagyon fontos lesz neki a következő év, mert ki akarja harcolni a tokiói kvótát, hogy végre ott lehessen egy olimpián. Ez nem sikerült neki, mégsem vonult vissza, habár azután is többször felmerült már ez a lehetőség. Így aztán 39 évesen is behúzott egy világbajnoki második helyet Augsburgban, egyéniben és a 3xC1-es hajórajok versenyében is, mindezt pedig megspékelte a taceni vk-viadal megnyerésével.

„Azzal, hogy tavaly, 2021-ben a vb-ezüst nem volt elég ahhoz, hogy bekerüljek a 10 legjobb sportoló közé, most még jobban örülök, hogy itt lehetek a gálán – mondta Slafkovský az újságírók gyűrűjében. – Idén rosszul kezdődött a szezon, de szép véget ért. A hazai Eb-n nem jött ki a lépés, de aztán a vb nagyon jól sült el.”

Odavalósiként a liptószentmiklósi balsiker (13. hely) különösen bántotta. „Az, hogy hozzáértem az utolsó kapuhoz és ezzel elszalasztottam a lehetőséget, hogy a döntőben megmutathassam magam hazai közönség előtt, a barátok és szurkolók előtt, nagyon sokáig járt a fejemben. Abban az utolsó két másodpercben koncentráltabbnak kellett volna maradnom, azt kellett volna tudatosítanom, hogy még nem vagyok a célban, még hátravan egy kapu. Ezt szívesen megváltoztatnám, mert hazai pályán versenyzőként már nem fogok megélni egy újabb nagy viadalt” – válaszolta Slafkovský lapunk kérdésére, hogy mit csinálna másként, ha visszamehetne az időben.

A mindig mosolygós vízi szlalomos örült neki, hogy az év sportolója, Petra Vlhová személyében egy másik liptószentmiklósi is ott van a legjobbak között – sőt, ő a legjobb. „Otthon maradt az elsőség. Egyértelmű volt, hogy ő érdemli meg a leginkább a címet. Minálunk Liptón nagyon erősek az emberek gyökerei, a szél és a fagy kellően ellenállóvá tesz minket, talán ezért vagyunk ilyen sikeresek” – jegyezte meg félkomolyan.

Az obligát „hogyan tovább”-ra még nem tudott egyértelmű feleletet adni. Fejben továbbra sem mondott le az olimpiai szereplésről, más kérdés, hogy a teste is így gondolja-e. „A szervezetem már több éve jelzi, hogy máshogy kell hozzáállnom a sporthoz. Meglátjuk, hogy tavasszal, a legfontosabb felkészülési időszakban képes leszek-e mindent elvégezni. Ha igen, akkor folytatom, ha nem, akkor kipróbálok néhány alternatív megoldást, ha meg ez sem lesz járható út, akkor sajnos abba kell majd hagynom” – tette hozzá az Új Szónak a kétszeres apuka, megjegyezve, két kisgyereke is kíváncsi várja, mi lesz a végső verdikt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?