Sikerkovácsok távozása

Csallóközkürt/Nagyabony. A hét végén rajtol el a pontvadászat új idénye a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában.

Csallóközkürt/Nagyabony. A hét végén rajtol el a pontvadászat új idénye a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában. Érdekesnek találtuk, hogy a júniusban élbolyban célba ért két csallóközi alakulatnál, Csallóközkürtön (3.) és Nagyabonyban (4.) edzőcserére került sor.

Közös vonásuk, hogy mindkét klubtól két egykori ismert és sikeres DAC-labdarúgó távozott, helyükbe pedig csapattagok, ugyancsak a sárga-kékeknél is megfordult futballisták kerültek.

Zsákovics Tibort, a DAC egykori kiválóságát, akár az edzői kitartás példaképeként is említhetnénk, ugyanis tíz év után távozott a csallóközkürtiek éléről, akiket korábban még a járási bajnokságban vett át, s jutott velük a kerületi mezőnybe. Néhány esztendőn át játékosedzőként is segítette védenceit. A játéktéren azonban az utóbbi időszakban már csak a tréner fia, ifj. Zsákovics Tibor tüsténkedett. „Június végén közös megegyezéssel váltak el útjaink. Napjainkban csak az utánpótlás-korosztály edzéseit irányítom. Remélem, csakhamar a felnőtteknél is kamatoztatom tudásomat, tapasztalataimat” – nyilatkozta a távozásról, terveiről az Új Szónak id. Zsákovics Tibor. Csallóközkürtön egy volt DAC-labdarúgó, nevezetesen a csapat rutinos gólvadásza, Bognár Péter kezébe került a váltóbot. „Úgy terveztem, hogy már csupán edzőként folytatom pályafutásomat, de a dolgok jelenlegi állása szerint még a pályán is küzdeni fogok csapatom sikereiért. A nyáron hatan távoztak tőlünk, ráadásul alig maradt bevethető emberem a csatárposzton. A meccseken csereként húsz-harminc percet tervezek eltölteni a játéktéren” – fogalmazta meg elképzelését Bognár Péter.

„Az utóbbi hetekben, hónapokban kettős szereposztásban, játékosként és edzőként is sokat voltam akcióban. Közben jubiláltam, s egyre inkább azt éreztem, hogy pihenésre van szükségem. Ezért úgy döntöttem, hogy egy ideig szünetelek. Elhatározásomat közöltem a nagyabonyi klubvezetőkkel. Természetesen jóban váltunk el, csak a legjobbakat kívánom volt csapatomnak, védenceimnek, a csapat szurkolóinak. Sokáig azonban nem szeretnék tétlenkedni. Ahogy mondani szokás: valamiből meg kell élni” – tájékoztatta elhatározásáról lapunkat Simon Gyula, aki előbb az AG Sport Ligában bajnoki címhez vezette az együttest, majd remekbe szabott hajrával a tavasz legeredményesebb csapataként kerültek a mezőny újoncaként rivaldafénybe az V. ligában. Fociberkekben Simon Gyula külföldi szerepvállalásáról szól a fáma. Simon távozását követően a vezetőség az alakulat két legrutinosabb labdarúgóját, Domonkos Tibort és Miklós Imrét bízta meg az edzői feladatok ellátásával. „Megbeszéltük a munkamegosztást. Természetesen a folytatásban még játékosként is segítjük a társakat. Reméljük, jól felkészülünk az új idényre. Természetesen ott szeretnénk folytatni, ahol tavasszal abbahagytuk” tájékoztatott Domonkos Tibor, a nagyabonyi edzőpáros idősebb tagja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?