Shaqiri mesterhármasa

<p>Xherdan Shaqiri mesterhármasával nyert Svájc 3:0-ra Honduras ellen, s ezzel bejutott a legjobb 16 közé. „Csak meg akartam mutatni, hogy itt a helyem a vb-n” – mondta a lefújás után a svájci középpályás.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A franciák elleni, 5:2-re elvesztett csoportmeccs után néhányan kritizálták a Bayern München középpályásának játékát, Ottmar Hitzfeld, a svájciak szövetségi kapitánya azonban bízott benne.

„Megmutattuk, mik az erősségeink, nem kaptunk gólt. Shaqiri képes egymaga meccseket eldönteni. Sokak szerint gyengén játszott a franciák ellen, de én nem így láttam. Biztos voltam benne, hogy ha hagyom játszani, akkor meghálálja a bizalmat” – nyilatkozta a szakvezető a meccs után, amelynek köszönhetően Svájc a csoport második helyén végzett, s a nyolcaddöntőben Argentínával találkozik.

Svájc válogatottja 2006-ban csoportgyőztesként lépett tovább a nyolcaddöntőbe, s végül kapott gól nélkül esett ki, miután Ukrajnával 0:0-s döntetlent játszott, és büntetőkkel búcsúzott. Négy éve azonban már a csoportkörben kiesett az együttes, mert az utolsó fordulóban nem tudta legyőzni Hondurast.

Ezúttal sikeresen vette a csapat a hondurasiak alkotta akadályt: Shaqiri a 6., a 31. és a 71. percben talált be, ezzel övé a brazíliai világbajnokság második, a vb-k történetének pedig az ötvenedik mesterhármasa. Korábban csak egy svájci játékos rúgott egy vb-mérkőzésen három gólt, 1954-ben Sepp Hugi az osztrákok ellen.

„Nem figyeltem a kritikákra. Meg akartam mutatni, hogy hasznára tudok lenni a csapatnak, és ez sikerült. Büszke vagyok a válogatottra. Egy pohár vörösbort biztosan meg fogok inni – mondta a győzelem után a koszovói albán Shaqiri, aki 1992-ben menekült szüleivel és három testvérével Svájcba. – Volt feszültség a csapatban, kár lenne tagadni, de a legfontosabb, hogy továbbjutottunk. Elérhetünk valami nagyot, ehhez megvan bennünk a kellő bátorság. Nekünk ugyanis semmi veszítenivalónk nincs, míg Argentínának lényegesen több.”

Luis Fernando Suarez, a hondurasiak kolumbiai származású szakvezetője lemondott a mérkőzés után. „Öt perce lemondtam – mondta a tréner a hivatalos sajtótájékoztatón. – Itt az ideje a változásnak. Az új edzőnek jó csapat áll majd rendelkezésére, vannak tehetséges fiatal játékosaink, és jó úton járunk. Sok pozitív élményem van ezzel a csapattal, amelyekre mindig emlékezni fogok, s mindig drukkolni fogok Hondurasnak.” (bt, fifa, index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?