Serena Williams búcsúja

<p>London. A világelső Serena Williams már a harmadik fordulóban kiesett a wimbledoni teniszbajnokságon. Az ötszörös bajnok amerikai sztárt a 2008-ban Budapesten tornagyőztes francia Alize Cornet búcsúztatta (1:6, 6:3, 6:4), aki 24. a világranglistán.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Serena Williams – aki legutóbb 2005-ben kapott ki ilyen korán az All England Clubban – idei Grand Slam-mérlege gyenge: az Australian Openen a nyolcaddöntőig, a Roland Garroson csak a második fordulóig jutott. Elbúcsúzott a másik Williams lány is: a bajnokok csatájában a 2011-es győztes cseh Petra Kvitová óriási küzdelemben, két és fél órás meccsen verte az ötszörös első amerikai Venus Williamst. A három hete Roland Garros-győztes Marija Sarapova könynyedén jutott a nyolcaddöntőbe. A 27 éves orosz játékos – aki tíz éve első lett az All England Clubban – az utolsó 11 gémet megnyerve győzött a világranglistán 44. amerikai Alison Riske ellen.

A férfiaknál a hétszeres győztes Roger Federer különösebb izgalmak nélkül jutott túl a kolumbiai Santiago Giraldón. A világelső Rafael Nadal szetthátrányból fordítva jutott be a nyolcaddöntőbe. Az All England Clubban kétszeres bajnok spanyol sztár a kazah Mihail Kukuskint verte, és a 16 között az ausztrál Nick Kyrigios vagy a cseh Jiří Veselý vár rá. A 14-szeres Grand Slam-tornagyőztes Nadal 2011 óta először került be a nyolcaddöntőbe.

A 2002-es győztes Lleyton Hewitt megdöntötte a legtöbb ötszettes mérkőzés rekordját: az ausztrál játékos 7:5, 6:4, 6:7, 4:6, 6:3-ra kikapott a második fordulóban a 15. helyen kiemelt lengyel Jerzy Janowicztól, pályafutása 42. ötszettes csatájában. Az eddigi, 41-es csúcsot az amerikai Andre Agassival együtt tartotta.

Londonban eső miatt szombaton csak a fedett centerpályán folyt a játék, s a szervezők töröltek a programból több mérkőzést. Mivel az első vasárnapon hagyományosan nincs tenisz Wimbledonban, pótlás és folytatás csak ma várható. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?