Serena Williams 22. GS-sikere

London. A világelső amerikai Serena Williams 7:5, 6:3-ra legyőzte a német Angelique Kerbert a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének döntőjében, ezzel 22. alkalommal nyert Grand Slam-tornát.

London. A világelső amerikai Serena Williams 7:5, 6:3-ra legyőzte a német Angelique Kerbert a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének döntőjében, ezzel 22. alkalommal nyert Grand Slam-tornát. A férfiaknál a brit Andy Murray diadalmas- kodott, miután a fináléban 6:4, 7:6, 7:6-ra nyert a kanadai Milos Raonic ellen.

A 2006-os esztendő óta először fordult elő, hogy két játékos egy naptári éven belül két GS-torna fináléjában is összecsapott. Szombati győzelmével Serena visszavágott Kerbernek a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokság január 30-i döntőjében elszenvedett vereségért. A wimbledoni finálé csak Serena Williamsen múlott, aki végig bátrabban játszott Angelique Kerbernél, többször is leütötte a pályáról a németet. A két játékos egymás elleni mérlegét tekintve Williams 6:2-re vezet, füvön most játszottak először a felek. Kerber a vereség ellenére mától ismét a világranglista második helyén áll.

Ez volt az amerikai teniszező hetedik wimbledoni sikere egyesben (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016), ezzel az örökrangsorban beérte a brit Dorothea Chamberst (1903–1914) és a német Steffi Grafot (1988–1996). A lista élén Martina Navratilova áll kilenc diadallal.

„Tudják, imádok Kerberrel játszani. A legjobbat hozza ki belőlem és a pályán kívül is nagyszerű ember” – nyilatkozta a döntő után Serena Williams.

A 34 esztendős kiválóság a wimbledoni bajnokság tavalyi megnyerése után a US Openen az elődöntőben búcsúzott, majd az idén az Australian Openen és a Roland Garroson is a döntőben veszített. A világelső a 22. győzelmét aratta Grand Slam-tornán, ezzel beállította a német Steffi Graf csúcsát, így már csak a 24 sikerrel élen álló ausztrál Margaret Court van előtte.

„Hihetetlenül nehéz volt nem gondolni erre a rekordra. Ebben az évben már kétszer is megpróbáltam beállítani a csúcsot, de mindkétszer kikaptam, egyszer Angelique-től. Még édesebbé teszi számomra a győzelem ízét, hogy nagyon keményen meg kellett dolgoznom érte – nyilatkozta Serena. – Ezen a pályán otthon érzem magam.” Az amerikai játékos sorozatban a 14. győzelmét aratta Wimbledonban, ahol 86:10-es mérleggel rendelkezik.

Serena nem sokkal az egyéni után nővérével, Venus Williamsszel párosban is diadalmaskodott, miután a fináléban 6:3, 6:4-re legyőzte a Babos Tímea, Jaroszlava Svedova magyar–orosz duót.

Babos Tímea úgy fogalmazott: hihetetlen élmény volt számára a wimbledoni teniszbajnokság páros versenyének szombati döntője.

Az 1 óra 27 perces mérkőzés után Babos elmondta, természetesen sajnálja a döntő elvesztését, de nagyszerű érzés volt számára ismét a wimbledoni centerpályán játszani. „Hihetetlen élmény! Sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés, de hihetetlenül jól játszott az ellenfél, főleg Serena. Mi is mindent megtettünk a győzelemért, jó meccs volt” – fogalmazott saját honlapján Babos.

A 23 éves teniszező köszönetet mondott a találkozóra kilátogató magyar szurkolóknak a támogatásért. „Rengeteg magyar szót hallottam a döntő alatt, kórusban skandálták a nevemet. Egyszerűen libabőrös vagyok még most is.” Babos Tímea 2014-ben női párosban a francia Kristina Mladenovic, tavaly pedig vegyes párosban az osztrák Alexander Peya oldalán szerepelt az angliai Grand Slam-torna fináléjában. „Újabb, a döntősöket illető tál a wimbledoni döntő után, de lesz ez még jobb is” – szögezte le Babos.

A 2012-es londoni olimpiai bajnok brit Andy Murray nyerte a wimbledoni teniszbajnokság férfiversenyének tegnapi döntőjét. A második helyen kiemelt skót játékos három szettben, 6:4, 7:6, 7:6-ra győzte le a hatodikként rangsorolt kanadai Milos Raonicot.

Murray tizenegyedik alkalommal játszott döntőt Grand Slam-tornán, de először fordult elő, hogy nem Roger Federer vagy Novak Djokovic volt az ellenfele. A US Open (2012) és a wimbledoni bajnokság (2013) megnyerése után ez pályafutása harmadik Grand Slam-sikere. Raonic most játszhatott először egy GS-torna fináléjában. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?