Selymes: „Úgy látszik, most más idők járnak”

<p>A 27. fordulóban eldőlt, hogy a Kaposvár tíz év után búcsúzik az élvonaltól. Már Somogyban is tudják, hogy az esély csak matematikai. A Mezőkövesd még reménykedhet, de Véber György sem lehet optimista a bentmaradást illetően.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Újra kikapott a bajnokságban a Kaposvár. A dél-dunántúli rangadón a Pécs jobb volt, Lőrincz Emil csapata 2:0-ra nyert Somogyban. A Rákóczi hátránya három fordulóval a zárás előtt 9 pont a Pakssal és a Puskás Akadémiával szemben, ami elvben még behozható, de gyakorlatilag már nem: a Kaposvárnak mindhárom hátralévő mérkőzését hoznia kellene, miközben az említett két rivális valamelyikének mindháromszor ki kellene kapnia. (S akkor még ott a Mezőkövesd is, amely egy jó hajrával feleslegessé teheti a kaposváriak erőfeszítéseit.)

Már ha vannak a játékosoknak erőfeszítéseik. A Pécs elleni vereséget követően Selymes Tibor éppen ezt, a küzdőszellemet hiányolta játékosaiból. „Már tíz perc játék után láttam, fejben nem vagyunk a pályán. Az a sportember, aki feladja a harcot, ha csak halvány esély is van, semmilyen eredményt nem ér el pályafutása során. Azt tudom, hogy minket nem így neveltek, úgy látszik, most más idők járnak” – kesergett a tréner. Selymes magyar származású futballistaként a kilencvenes évek során 46 alkalommal szerepelt a román válogatottban – vagyis valódi tapasztalatai lehetnek arról, hogyan kell minden nap sportemberként harcolni. Selymes szerint egyébként a „harc” ideje lejárt. „Egyértelműen igen” – válaszolt arra a kérdésre, amely azt firtatta, kiesik-e idén a Rákóczi.

A kiesés szélére sodródott a Mezőkövesd együttese is, amely ugyancsak gyenge játékkal kapott ki hazai pályán 1:0-ra a Ferencvárostól. Mezőkövesden nemcsak az a baj, hogy a csapat hátránya 5 pontra nőtt a tabellán a bent- maradókkal szemben, hanem a sorsolás is. Véber Györgyék a Pécs után találkoznak a nemzetközi kupáért harcoló Videotonnal, majd a bajnoki címet üldöző Győrrel is. A leendő szép, új mezőkövesdi stadionban jövőre alighanem NB II-es meccseket játszik majd a csapat.

A kudarc ellenére Véber Györgyöt ezúttal valami más bosszantotta fel a meccs után. A tréner Thomas Doll megjegyzését kritizálta. A Fradi edzője dicsérte a „mezőkövesdi kiscsapatot”. „Megint csak úgy érzem magam, mint az óvodás gyerek, aki bár ügyeskedik kicsit, de nem jut neki más, csak egy fejsimogatás” – ez már Véber reakciója. Az edző érthetően dühös. A Mezőkövesd a 2014-es naptári évben lejátszott 10 bajnokiján csupán 5 pontot tudott összekaparni. A legrosszabb az egészben mégis az, hogy a Fradi ellen nem látszott a mezőkövesdi futballistákon, hogy az életükért küzdenének.

Talán, mert „most más idők járnak”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?