Schumi: időt kell nyerni

<p>Grenoble. Továbbra is válságos, de stabil a francia Alpokban síbalesetet szenvedett hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher állapota.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

„A helyzet változatlanul válságos, mindamellett jelenleg stabil – mondta Sabine Kehm, a hétszeres világbajnok Forma– 1-es pilóta menedzsere tegnap a grenoble-i kórház előtt tartott sajtótájékoztatón. – Ebben a pillanatban ez jó hír. Nincs jelentős változás a korábbi állapotához képest.”

Schumacher keddre virradóra újabb műtéten esett át, melynek során egy vérömlenyt távolítottak el az agyából. „Nagyobb volt, és könnyebben hozzá tudtunk férni”– mondta a hematómáról a klinika agysebészeti osztályának vezetője, hozzátéve: úgy ítélték meg, hogy kockázat nélkül el tudják távolítani.

„Időt nyertünk, ez volt a legfontosabb, és továbbra is ez a legfontosabb” – jelentette ki Jean-Francois Payen professzor. Kezelőorvosai továbbra is mesterséges kómában tartják a német pilótát. Céljuk, hogy csökkentsék az agyában keletkezett duzzanatot, és a testhőmérsékletét 34–35 Celsius-fok alá szorítsák le.

Kai Ebel riporter szerint (aki december 17-én még találkozott Schumacherrel) a pilóta már nem kereste azt az adrenalintöbbletet, ami az életét végigkísérte, legyen szó sízésről, motorozásról vagy autózásról. „Azt mondta, hisz abban, ami a sorsában meg van írva. Bármi baj is történik vele, szerinte a sors akarja így” – mondta Ebel.

Továbbra is rengeteg bátorító üzenet érkezik az autóversenyző családjához, melynek nyugalmát csak egy újságíró zavarta meg, aki papnak öltözve próbált meg bejutni Schumacherhez, hogy lefényképezhesse.

A 44 éves pilóta vasárnap szenvedett síbalesetet Méribelnél. A francia média szerint fiával és egy kisebb társasággal síelt, amikor egyik barátja elesett. Schumacher nem túl nagy sebességgel átment a két pálya közti, vastag hóréteggel borított területen, hogy segítsen neki. Ezután visszafordult, és feltehetőleg egy alig látható sziklára csúszott rá, amely megdobta őt. Elvesztette egyensúlyát, és elesett, feje pedig egy másik sziklának csapódott. (MTI, index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?