Schumacher a leggyorsabb a jerezi teszt második napján

Jerez |

<p>Michael Schumacher, a Mercedes GP hétszeres világbajnok német versenyzője érte el a legjobb köridőt szerdán, a Forma-1-es csapatok idei első hivatalos tesztjének második napján, a spanyolországi Jerezben.</p>

A 43 esztendős pilóta - aki több mint 130 kört teljesített - a tavalyi Mercedesben ülve 1:18.561 perc alatt ért körbe a 4,42 kilométer hosszú pályán, ezzel több mint egy másodperccel megjavította a 2007-es világbajnok Kimi Ra:ikkönen, a Lotus finn versenyzője által a keddi első tesztnapon megfutott legjobb időt.
A második pozícióban - jócskán, több mint fél mp-cel elmaradva Schumacher idejétől - Mark Webber, a konstruktőri vb-címvédő Red Bull ausztrál pilótája zárt, őt a harmadik helyen honfitársa, Daniel Ricciardo, a Toro Rosso fiatal tehetsége követte. Ra:ikkönen ötödik lett, hatodikként a Ferrari brazilja, Felipe Massa végzett, a 2009-ben vb-győztes Jenson Button pedig a nyolcadik időt érte el az új McLarennel.
A világbajnoki címvédő német Sebastian Vettel először pénteken próbálhatja ki az idei Red Bullt. A jerezi teszt szombaton zárul, ezt követően február 21-től 24-ig Barcelonában, majd március 1. és 4. között szintén a katalán város közelében található Circuit de Catalunyán gyakorolnak a versenyzők.
Az idei vb első futamát, az Ausztrál Nagydíjat március 18-án rendezik Melbourne-ben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?