Saláta a DAC-ba kerülhet

<p>A pozsonyi Slovan leigazolhatja Saláta Kornélt, azonban a válogatott hátvéd értesüléseink szerint az őszi szezon végéig a DAC labdarúgócsapatánál fog vendégeskedni. Szarka Ákos már a sárga-kékek játékosa: a 23 esztendős csatár hároméves szerződést kötött.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Szarka az elmúlt pontvadászatban kölcsönjátékosként szerepelt a dunaszerdahelyieknél, 16 bajnokin négy gólt szerezve házi gólkirály lett. A 193 centiméter magas támadó áprilisban kilenc hónapos eltiltást kapott a senicai Kóňa ellen elkövetett szabálytalanságáért. Szarka a DAC-cal kezdte meg a felkészülést, de a rimakokavai tornán vállsérülést szenvedett, és meg kellett műteni.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a DAC-nál folytatom a pályafutásomat. Az örömömhöz már csak az hiányzik, hogy pályára léphessek” – nyilatkozta Szarka Ákos a csallóköziek hivatalos honlapjának.

„A hét végén megegyeztünk a Slovan vezérkarával Szarka átigazolásáról. Örülünk, hogy Ákos már a mi játékosunk. Eltiltásának több mint a fele letelt, hamarosan kérni fogjuk a büntetés további részének az elengedését – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója. – Ákos vállműtétje után már egy ideje a csapattal edz, reméljük, mihamarább bevethető lesz. Nagy szükségünk van rá.”

„Nagyon jó a kapcsolatunk a DAC-cal, így különösebb problémák nélkül megállapodtunk Szarka klubváltásáról” – szögezte le az Új Szónak Petr Kašpar, a Slovan alelnöke, aki egyben a klubigazgatói posztot is ellátja.

Értesüléseink szerint hamarosan a szabadon igazolható Saláta Kornél is csatlakozik a DAC csapatához. Úgy tudjuk, hogy a 29 esztendős garamkövesdi származású válogatott védő a napokban kétéves szerződést köt a Slovannal, amely az őszi idény végéig kölcsönadja a sárga-kék együttesnek.

„Várhatóan szerződtetjük Salátát. Mivel Kornél a nyári nemzetközi átigazolási időszak alatt nem lett a mi játékosunk, nem nevezhetjük az Európa Liga-meccsekre. Ezért könnyen lehet, hogy az év végéig kölcsönadjuk a DAC-nak” – hangsúlyozta Petr Kašpar.

Csontó Károly, Saláta Kornél menedzsere lapunknak tegnapra ígérte, elárulja, hogy kliense hol folytatja, ám mivel elhúzódtak a norvégiai tárgyalásai, csak ma ad választ.

Németh Krisztián, a dunaszerdahelyiek sportigazgatója nem erősítette meg, de nem is cáfolta Salátával kapcsolatos értesüléseinket…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?