Sagan célfotóval nyert

Bern. Rendkívül szoros sprintbefutóban a szlovák Peter Sagan nyerte meg a Tour de France 16. szakaszát.A francia kerékpáros-körverseny tegnapi, 16. etapjának befutója a svájci Bernben volt, és óriási csatát hozott a szlovák Peter Sagan és a norvég Alexander Kristoff között.

Bern. Rendkívül szoros sprintbefutóban a szlovák Peter Sagan nyerte meg a Tour de France 16. szakaszát.

A francia kerékpáros-körverseny tegnapi, 16. etapjának befutója a svájci Bernben volt, és óriási csatát hozott a szlovák Peter Sagan és a norvég Alexander Kristoff között. A célba érkezés után a norvég sprinter rázta az öklét, azonban korán örült, mivel Sagan az utolsó méteren hajszállal megelőzte.

A 26 éves szlovák kerekesnek ez volt az idei harmadik szakaszgyőzelme a Touron, amivel eleget tett Oleg Tinkov csapattulajdonos felszólításának – a különc orosz üzletember Sagan első idei sikere után kijelentette, ha legalább kétszer még első lesz a zsolnai kerekes, mégsem vonul ki a szezon végén a kerékpársportból.

„Nagyon hosszú szakasz volt a mai, nagy melegben. Nagyon boldog vagyok, hogy győztem, és a csapatra is büszke vagyok. A győzelmet a társaimnak és Olegnak ajánlom – nyilatkozta Sagan. – A múltban hasonló szoros helyzetekben többször kikaptam, de ez most végre megfordulni látszik. Szuper, hogy ennyi szlovák szurkoló buzdított.”

Sagan a szakaszgyőzelemért járó pontok mellett a sprintereknek kiírt részhajrát is megnyerte, így a zöld trikóért folytatott versenyben csak akkor nem tudná megvédeni címét, ha feladni kényszerülne a viadalt. Előnye már 114 pontra nőtt a brit Mark Cavendishhel szemben.

Összetettben változatlanul a brit Chris Froome áll az élen. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?