RÖVIDEN

Schuster magánfelmérése
Pozsony. Rudolf Schuster saját közvélemény-kutatást készít. A köztársasági elnök az országot járva arról tájékozódik, mennyire támogatja a lakosság Szlovákia EU-tagságát, s milyen arányban járulnak majd az urnákhoz.

Schuster magánfelmérése

Pozsony. Rudolf Schuster saját közvélemény-kutatást készít. A köztársasági elnök az országot járva arról tájékozódik, mennyire támogatja a lakosság Szlovákia EU-tagságát, s milyen arányban járulnak majd az urnákhoz. Saját bevallása szerint már több száz embert megkérdezett, s figyelt arra, hogy különböző szociális csoportokból legyenek, így akár reprezentatívnak is mondható a felmérés. Az eddigi eredményekkel nagyon elégedett, mivel csak a megkérdezettek tíz százaléka mondta azt, hogy nem megy el szavazni. Az anonimitásra nagyon vigyáz, így mindig úgy kérdezi meg az embereket, hogy a választ más ne hallja. (TASR)

Azonosították a harmadik áldozatot

Pozsony. A rendőrségnek sikerült azonosítania azt a holttestet, amit tegnapelőtt találtak nem messze Liptovská Tepličkától. Zoltán N. halála közvetlenül kapcsolatba hozható a Devín Banka tönkretételével. A rendőrség azt állítja, már a gyilkosok nyomában vannak, s a megrendelők azok között keresendők, akiknek előnye származott a Devín Banka tönkretételéből. A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen indított eljárást, de valószínűnek tartják, hogy pár napon belül konkrét személy ellen tesznek vádemelési javaslatot. (SITA)

Némi dorgálás Brüsszelből

Pozsony. Szlovákiának az EU tagságra való felkészülés fennmaradó egy évében nagyobb figyelmet kell szentelnie az európai strukturális alapokkal foglalkozó szakemberek képzésére, jelentette ki tegnap David O’ Sullivan. Az Európai Bizottság főtitkára szerint az EU elvárja Szlovákiától, hogy javítson a korrupció ellenes harcán, s csökkentse a diszkriminációt. Elmondta, az elkövetkezendő hét év során legalább 280 szlovák szakembert várnak az Európai Bizottságba, a közelgő népszavazással kapcsolatban pedig annak a reményének adott hangot, hogy a lakosság a lehető legnagyobb számban járul az urnákhoz. (TASR)

Újra Hágába vinnék Bős ügyét

Budapest. A bősi kérdést újra nemzetközi bíróság elé vinné a Magyar Környezetvédelmi Alap. Lipták Béla, a szervezet elnöke elmondta: a Szigetköz-Csallóköz élővilágának megőrzése érdekében a térségben olyan megoldást kell találni, amely a természetvédelmi, energetikai és hajózási szempontoknak is megfelel. Az Amerikában élő tudós jelezte, hogy a vízlépcső ügyében hozott hágai döntés nem biztosítja ezeket a feltételeket, ezért a magyar kormánynak kezdeményeznie kellene az ügy újratárgyalását, az Alkotmánybíróságnak pedig köteleznie kellene a kormányt a „második hágai kör” kérelmezésére. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?