Ronaldo ordított örömében

<p>Diadalordítással ünnepelte győzelmét Cristiano Ronaldo, a FIFA-Aranylabda 2014-es győztese. A Real Madrid portugál klasszisának ez a harmadik Aranylabdája, óriási fölénnyel nyert a szavazáson.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ronaldo az újságírók, a csapatkapitányok és a szövetségi kapitányok szavazatainak 37,66 százalékát begyűjtve nyert. A második helyen a négyszeres győztes Lionel Messi, az FC Barcelona argentin csatára végzett 15,76 százalékkal, míg Manuel Neuer, a Bayern München világbajnok német kapusa négy századdal lemaradva, 15,72 százalékkal lett harmadik.

Könnyek helyett üvöltés

Cristiano Ronaldo 2008 és 2013 után nyerte el ismét a futball világának legrangosabb egyéni díját. Első alkalommal csókot adott a trófeának, tavaly sírt a meghatottságtól, a hétfői zürichi gálán pedig egy üvöltéssel adott hangot boldogságának. „A csapattársaim tudják, hogy mindig így kiabálok, ha gólt szerzek vagy ha nyerünk – magyarázta később a győztes. – Ez a mi kiáltásunk, a Real Madridé.”

A német lapok, ha már nem ünnepelhették Neuert, legalább CR7 diadalordításán élcelődtek, a Bild például szavazást indított, mit is szeretett volna elérni a portugál támadó: Vettel Ferrarijának hangját, egy részeg medvét, a barátnőjét kereső Tarzant vagy esetleg egy megolajozatlan öltözőajtót utánozott…

Messi a második helyen

Míg Cristiano Ronaldo győzelme mind a csapatkapitányoknál, mind a szövetségi kapitányoknál, mind a média képviselőinél egyértelmű volt, az újságíróknál nem Messi, hanem Manuel Neuer végzett a második helyen. Összesítésben azonban a Barcelona argentin csatára minimális különbséggel a német kapus elé került.

„Az elmúlt év legnagyobb pillanata az volt, amikor világbajnoki döntőben játszhattam. Sajnálom, hogy nem nyertünk, de az a meccs a múlt, magam mögött kell hagynom, és a jövőre koncentrálni” – nyilatkozta Messi.

Neuer nem bánkódik

A harmadik helyezett Manuel Neuer nem bánkódik, hogy nem sikerült feljebb lépnie. „Egy kapusnak mindig nehéz dolga van a támadókkal szemben. Semmi gond nincs az eredménnyel, ezzel együtt tudok élni. Egyébként is csapatjátékos vagyok – és én lettem világbajnok. Hihetetlen évet zártam, rengeteg sikert ünnepelhettem” – mondta a Bayern kapusa.

Két díj kellene

Az Aranylabda-szavazás 2008 óta Cristiano Ronaldo és Lionel Messi párharca. Angel di María, a Manchester United argentin játékosa fel is vetette, hogy nekik kettejüknek már külön kategóriában kellene indulniuk.

„A FIFA-nak két Aranylabdát kellene kiosztania. Az egyiket vagy Ronaldo, vagy Messi kapná, a másik díjazottat pedig a többi játékos közül választanák, hogy nekünk, többieknek is legyen valami esélyünk” – fogalmazott az argentin középpályás. (MTI, TASR, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?