Többen megsebesültek a Harkivra mért orosz csapásban

harkiv

Az eddigi adatok szerint legalább nyolcan sebesültek meg, köztük egy nyolc hónapos csecsemő a kelet-ukrajnai Harkiv városát ért kedd délelőtti rakétacsapásban – közölte az országos rendőrség.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója a Telegramon azt írta, hogy Oroszország Iszkander típusú rakétával mért csapást a városra. A támadásban a jelentések szerint megrongálódott egy klinika, valamint polgári infrastrukturális létesítményekben és autókban keletkeztek károk.

Az orosz erők kedd délelőtt a déli Herszon városára robbanóeszközt dobtak, két idős nő sebesült meg – hozta nyilvánosságra Roman Mrocsko, a város katonai közigazgatásának vezetője. Olekszandr Prokugyin, Herszon megye kormányzója délután arról tájékoztatott, hogy az orosz erők a megyeszékhely környékére is robbanóeszközöket dobtak drónokról, hat helyi lakos sérült meg.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegramon arról adott hírt, hogy az ukrán légvédelem által lelőtt egyik orosz rakéta roncsai megrongáltak egy parkolót a fővárosban. Hozzátette, hogy nem keletkezett tűz, és senki sem sérült meg. Ruszlan Kravcsenko, Kijev megye kormányzója közölte, hogy az éjjel a főváros és környéke fölött az összes ellenséges rakétát és drónt a levegőben megsemmisítették, károk keletkeztek azonban a lehulló roncsoktól többek között egy lakó- és irodaházban, és egy benzinkútban.

Az ukrán légierő délután figyelmeztetést adott ki arról, hogy az északkelet-ukrajnai Szumi megyét irányított légibombákkal támadja az orosz hadsereg. Esetleges károkról, áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az ukrán vezérkar keddi harctéri helyzetjelentésében azt írta, hogy hétfőn 133 katonai összecsapás volt az ukrajnai frontvonalakon, a legtöbb orosz támadást Donyeck megyében Pokrovszknál és Torecknél jegyezték fel. A kijevi katonai vezetés keddi összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta az 585 ezret. Közlésük szerint az ukrán erők hétfőn megsemmisítettek egyebek mellett négy orosz harckocsit, 39 tüzérségi rendszert és 36 drónt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?