Risztov Éva aranyérmes

Riesa. Kontinensviadal nyitónapjának délutáni programjában megszületett ebben a műfajban az első magyar aranyérem: Risztov Éva kétséget sem hagyott afelől, hogy 200 pillangón verhetetlen, s simán nyert. A legelején még a spanyol Vives haladt az élen, de 50-nél már a magyar úszónő fordult elsőként.

Riesa. Kontinensviadal nyitónapjának délutáni programjában megszületett ebben a műfajban az első magyar aranyérem: Risztov Éva kétséget sem hagyott afelől, hogy 200 pillangón verhetetlen, s simán nyert. A legelején még a spanyol Vives haladt az élen, de 50-nél már a magyar úszónő fordult elsőként. A folytatásban hol csökkent, hol nőtt az előnye, de nem forgott veszélyben a győzelme. Kis híján 1 teljes másodpercet javított délelőtti országos csúcsán!

– Be akartam bizonyítani, hogy nemcsak második tudok lenni – emlékeztetett a célbaérkezés utáni nyilatkozatában arra a négy ezüstre, amit öt és fél hónappal ezelőtt hozott el Berlinből a „normál” Eb-ről. – Néhány perccel Risztov első nagy diadala után következett 200 vegyesen Kerékjártó Tamás, aki az elmúlt hetek VK-viadalain remek formában tempózott. Most is ezt tette: 50-nél és 150-nél ugyan 3. volt, a végén azonban lehajrázta Mankocot. Csak a „veterán”, Czene Attilával párban világcsúcstartó, már majdnem 29 esztendős finn Jani Sievinen, a szám 8 évvel ezelőtti világbajnoka tudta megelőzni. Az ezüstérem a 23 esztendős, Kaliforniában tanuló székesfehérvári versenyző eddigi legnagyobb sikere!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?