Ricciardo leiskolázta a mezőnyt

Az ausztrál Daniel Ricciardo (Red Bull) győzelmével zárult a Forma–1-es Kínai Nagydíj. Másodikként Valtteri Bottas (Mercedes) zárt, a dobogó harmadik fokára Kimi Räikkönen (Ferrari) állhatott fel.Meglehetősen hűvös idő fogadta a csapatokat a kínai időmérő edzésen.

Az ausztrál Daniel Ricciardo (Red Bull) győzelmével zárult a Forma–1-es Kínai Nagydíj. Másodikként Valtteri Bottas (Mercedes) zárt, a dobogó harmadik fokára Kimi Räikkönen (Ferrari) állhatott fel.

Meglehetősen hűvös idő fogadta a csapatokat a kínai időmérő edzésen. A bahreini 28 Celsius-fokhoz képest Sanghajban csupán 12°C-t mértek. A hideg aszfalton a két Ferrari működött a legjobban. Sebastian Vettel új pályacsúcsot autózott, amivel megszerezte pályafutása 52. rajtelsőségét. A német minimális különbséggel verte csapattársát, Kimi Räikkönent. A két Mercedes fél másodpercet kapott a Ferrariktól, versenyzőiket meg is lepte a nagy különbség.

A rajtnál Räikkönen jobban indult, mint a négyszeres világbajnok Vettel, azonban a finn pilótának el kellett emelnie a gázról a lábát, emiatt Bahreinhez hasonlóan ismét elment mellette honfitársa, Bottas, sőt még Verstappen is. Nagy taktikai csata folyt a boxutcában. A két Red Bull egy körön belül érkezett közepes keverékű gumikért. A Mercedes a Ferrari előtt érkezett kerékcserére, így miután Vettel is a boxban járt, Bottas vette át a vezetést. Hasonló csatára lehetett számítani, mint az előző futamon, ezúttal viszont fordított sorrendben.

A két Toro Rosso a 30. körben találkozott egymással, Gasly, a bahreini versenyhétvége hőse torpedózta meg Hartley autóját, tettéért 10 másodperces büntetést kapott. A sok törmelék miatt pályára küldték a biztonsági autót. A Red Bull ezt kihasználva egy zseniális húzással kihívta versenyzőit kerékcserére. Verstappen és Ricciardo ismét együtt érkeztek, lágy gumikat kaptak. Sokat emelt a futam színvonalán a felvezető autó, nagy fordulatokat hozott a verseny, miután kiállt. Ricciardo fantasztikus előzéseket mutatott be Räikkönen, Hamilton és Vettel ellen a pálya leghosszabb egyenesének végén. Ezen felbuzdulva csapattársa, Verstappen is vérszemet kapott, ám butaságot követett el, mikor Vettelt próbálta előzni. A holland megforgatta a németet, amiért 10 másodperces büntetés járt. A négyszeres világbajnok több pozíciót és sebességet is vesztett, ráadásul Alonso is leterelte a pályáról. Ricciardo az addig vezető Bottast is megelőzte, s kényelmes előnyt autózott ki, amit a futam végéig meg is tudott tartani.

Daniel Ricciardo a hatodik helyről rajtolva tudta megnyerni az 56 körös Kínai Nagydíjat. Az ausztrálnak ez volt pályafutása hatodik győzelme, legutóbb a tavalyi Azeri Nagydíjon diadalmaskodott és kortyolhatott cipőjéből, ez a rituálé ezúttal sem maradt el. Sikerének köszönhetően a világbajnoki pontversenyben a negyedik helyre ugrott. Autója éppen csak elkészült a kvalifikációra, a szerelők munkáját elsőségével hálálta meg. Ricciardo két csalódott finnt utasított maga mögé. Bottas számára szerencsétlenül alakult a verseny, hiszen vezető pozícióból a biztonsági autó okozta vesztét. Ráadásul a végén meg kellett küzdenie a második helyért honfitársával, Räikkönennel. A Ferrari finn pilótája végül elégedett lehet helyezésével, mert az eltolt kerékcserés taktika miatt rengeteg időt vesztett.

A negyedik helyen ért célba Verstappen, de időbüntetése miatt az ötödik helyről Hamilton lépett helyére. Hatodik helyen intették le Hülkenberget, a hetedik Alonso lett, a nyolcadik pedig a sérült autóval versenyző Vettel. A kilencedik pozícióban Sainz végzett, a tizediken Magnussen.

„Ez egy váratlan győzelem volt, főleg annak függvényében, hogy 24 órával ezelőtt azt gondoltam, hogy a mezőny végéről fogok rajtolni. Nagyon hálás vagyok a csapatomnak, hisz nagyon jó munkát végeztek. Köszönettel tartozom nekik” – fejezte ki köszönetét a díjátadó után a győztes Ricciardo.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?