Remekeltek a magyarok

Perth. A női vízilabda Világ Kupa huszonhárom éves történetében először hódította el a magyar válogatott a trófeát, miután az ausztrália Perthben egygólos sikert aratott az amerikaiak elleni fináléban. Pelléék a szombati elődöntőben 8:6-ra győztek az oroszok ellen.

Perth. A női vízilabda Világ Kupa huszonhárom éves történetében először hódította el a magyar válogatott a trófeát, miután az ausztrália Perthben egygólos sikert aratott az amerikaiak elleni fináléban. Pelléék a szombati elődöntőben 8:6-ra győztek az oroszok ellen.

Magyarország–Egyesült Államok 8:7 (1:1, 2:2, 2:2, 3:2). Góldobók: Primász 3, Pelle 2, Valkay E., Zantleitner, Benkő 1-1, illetve Estes 2, Moody, Villa, Munro, Petri, Simmons 1-1. Emberelőny: 6/5, illetve 10/7. Kiegyensúlyozott csatát hozott a finálé, de mindig Faragó Tamás együttese vezetett, s az ellenfél futott az eredmény után.

A hajrában viszont 6:5-nél, majd 7:6-nál a tengerentúli csapat volt előnyben, sőt, utóbbi állásnál kimaradt egy magyar létszámfölényes lehetőség. A szövetségi kapitány azonnal időt kért, aminek Primász azonnali egyenlítése lett az eredménye. Ugyanő ezt követően akcióból lőtt gólt, s hiába kért kétszer is időt az utolsó háromnegyed percben az amerikai tréner, már semmi sem változott.

Faragó Tamás gárdája a tavaly júniusi budapesti Európa-bajnoki diadal után második nagy győzelmét aratta.

„Nagyon nagy sikernek tartom a győzelmünket, mert végig jobbak voltunk az amerikaiaknál. Azért roppant jelentős fegyvertény ez, mert ellenfelünk minden támogatást megkapott a játékvezetőktől, főleg a kanadai bírótól, aki, mikor már nem tudott mást tenni, kiállította mellőlem a kispadról segítőmet, Györe Lajost is” – mondta Faragó Tamás magyar szövetségi kapitány.

A 3. helyért: Kanada-Oroszország 6:5.

A tizenharmadik női vízilabda Világ Kupa végeredménye: 1. Magyarország, 2. Egyesült Államok, 3. Kanada, 4. Oroszország, 5. Olaszország, 6. Ausztrália, 7. Görögország, 8. Kazahsztán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?