Reális a nyolcadik hely

ÖSSZEÁLLÍTÁSHerning. Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint nagy dolog, hogy a magyar válogatott nyolcadikként zárt a dániai férfikézilabda-Eb-n: „Óriási erőfeszítéssel ott vagyunk a világ élvonalában, és ott is maradunk.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Herning. Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint nagy dolog, hogy a magyar válogatott nyolcadikként zárt a dániai férfikézilabda-Eb-n: „Óriási erőfeszítéssel ott vagyunk a világ élvonalában, és ott is maradunk. Tiszta szívvel örülök ennek, hiszen a mezőny hihetetlenül erős.” Ugyanakkor azt Mocsai is elismerte, hogy az utolsó középdöntős meccsen az osztrákoktól elszenvedett vereség (24:25) miatt nem volt szép a búcsú. „Feléltük az erőtartalékainkat, három játékosunk volt fekvő beteg. Ancsin kiesésével a távoli lövőzónában is elfogyott a variációs lehetőségünk” – mondta a kapitány.

A játékosok közül Iváncsik Gergő fogalmazott a legkeményebben. „Személy szerint szégyellem magam, egy olyan vereséget szenvedtünk, amit nem lett volna szabad. A második játékrészben káosz uralkodott a pályán” – jelentette ki a veszprémi szélső. A beálló Zubai Szabolcs sem értette, mi történt a csapattal a második félidőben: „Amit felépítettünk az elmúlt öt mérkőzés alatt, azon sokat romboltunk ezen az egy mecscsen. Sajnálom...”

Mocsai szerint az Eb azt is megmutatta, hogy a csapatot mindenképpen egyben kell tartani a riói olimpiára. „Meg kell oldanunk, hogy a válogatott játékosok a klubcsapatukban is meghatározó szerepet töltsenek be” – tette hozzá a szakember.

Vetési Ivánnak, a Magyar Kézilabda-szövetség elnökének van némi hiányérzete a csapat eredményével kapcsolatban, de a 8. helyet reálisnak tartja. „A mezőny folyamatosan erősödik, nekünk is afelé kell mennünk, hogy ne csak túléljünk egy-egy világversenyt, hanem tudjunk szebb dolgokat is mutatni szurkolóinknak” – nyilatkozta Vetési az NSO tv-nek. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?