Real: Mourinho megy

<p>Madrid. Hétfő este hivatalossá vált: három év után elhagyja a Real Madrid labdarúgócsapatát José Mourinho vezetőedző.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

„A José Mourinhóval folytatott megbeszélésen megállapodtunk, hogy a szezon végén felbontjuk a szerződését”– mondta hétfő esti sajtótájékoztatóján Florentino Pérez, a Real Madrid labdarúgóklub elnöke. Hozzátette, mind az egyesület, mind a tréner úgy vélekedett, most jött el az idő, hogy befejezzék az együttműködést.

A sportvezető elárulta, egyetlen szakemberrel sem kötöttek még előszerződést, mivel ez nem olyan probléma, amit másnapra meg kellene oldani. Azt viszont megerősítette Pérez, hogy megkeresték a francia bajnok Paris Saint-Germaint irányító olasz trénert, Carlo Ancelottit.

Mourinho három éve érkezett a királyi gárdához, szerződéséből pedig további három év volt hátra, ugyanis tavaly májusban 2016 nyaráig hosszabbított a királyi gárdánál.

Az 50 éves portugál trénert azzal a céllal csábították 2010- ben az Internazionalétól a Realhoz, hogy irányításával a spanyol együttes megnyerje tizedik BEK-, illetve BL-trófeáját. Ennek érdekében az érkezését megelőző évben és azóta összesen 400 millió eurót költöttek a játékoskeret megerősítésére, de a Real Madrid három év alatt mindössze három trófeát nyert: tavalyelőtt a spanyol Király Kupát, 2012-ben pedig a bajnokságot és a spanyol Szuperkupát hódította el.

A spanyol sajtó alapvetően komor hangvételű tudósításokban számolt be José Mourinho madridi ténykedéséről. „The special end” – olvasható az utalás a Marca című spanyol sportlapban a „The special one”-ra, arra az elnevezésre, melyet Mourinho előszeretettel használt saját magára vonatkozóan. „Mourinho, akinek Guardiola antikrisztusává kellett volna válnia, és gyógyírrel kellett volna szolgálnia a gránátvörös-kék futballdominanciára, bukottan távozik a Bernabéuból úgy, hogy távolról sem sikerült neki a villongásokat felszámolva egyensúlyt teremtenie” – írta a katalán Mundo Deportivo. „Mou csapás volt a spanyol futballra” – idézte a Sport Carles Villarubit, az FC Barcelona alelnökét.

Mourinho vélhetően visszatér Angliába, a Chelsea együtteséhez, ahol 2004 és 2007 között dolgozott. A londoni alakulatnál ez alatt az idő alatt minden hazai kupasorozatot – beleértve a bajnokságot is – legalább egyszer megnyert, a BL-ben pedig kétszer négy közé vezette a Kékeket. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?